«Ασημένιος» Φαρσαλινός εκτροφέας καναρινιών

*Ο ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΑΣ *ΜΕ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΡΑΤΣΑΣ «JAPAN HOSO»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2024 13:11

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με ασημένιο μετάλλιο επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Φάρσαλα, μετά από τη συμμετοχή του στο 71ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορνιθολογίας, που διεξήχθη στην Ταλαβέρα της Ισπανίας, ο ερασιτέχνης εκτροφέας Στάθης Βαρελάς.

Το καναρίνι του Στάθη Βαρελά είναι ράτσας «Japan Hoso» (Ιαπωνικά καμπούρικα) και απέσπασε τη δεύτερη θέση. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 25.000 πουλιά.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει θέσει συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι κριτές βαθμολογούν βάσει αυτών. Τα πτηνά, όπως και σε αντίστοιχους διαγωνισμούς άλλων ζώων, κρίνονται για τη στάση, τη φωνή, το πτέρωμα, τη γενικότερη εμφάνισή τους. Μάλιστα, στο αγωνιστικό κομμάτι η διαδικασία είναι περίπου ίδια με οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Η προετοιμασία των πτηνών για την επόμενη χρονιά ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της προηγούμενης. Το πρώτο και πιο σημαντικό στάδιο είναι η αναπαραγωγή τους, που γίνεται από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, και μετά ακολουθεί η καθημερινή «προπόνηση». Ο κάθε εκτροφέας έχει τις δικές του τεχνικές για να προετοιμάζει τα πτηνά, κι αυτό είναι που εν τέλει του φέρνει τις διακρίσεις.
Ωστόσο, η ενασχόληση -αν φυσικά θέλει κάποιος να ξεχωρίσει-, πρέπει να είναι καθημερινή και πολύωρη. Από την καθαριότητα ως την εκπαίδευση ο χρόνος που πρέπει να αφιερωθεί στα πουλιά είναι αρκετός και πολλές φορές απαιτούνται μεγάλες θυσίες.
Ο Στάθης Βαρελάς είναι μέλος του Συλλόγου ΛΑ.ΣΥ.Κ. (Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινόφιλων) και μέλος της Ε.Ο.Ο. (Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας).
Ξεκίνησε την εκτροφή καναρινιών στα Φάρσαλα από την ηλικία των 13 ετών και πλέον μετράει πάνω από 90 μετάλλια σε τοπικούς διαγωνισμούς και πανελλήνιο επίπεδο!
Πλέον εκτρέφει περίπου 600 πουλιά, δύο κύριες ράτσες Japan Hoso (Ιαπωνικά καμπούρικα), Razza Espaniol (Ισπανούς αγωνιστές), αλλά και Red Llipochrome (κόκκινα λιποχρωμικά).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass