Οργανώνουν το Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2024

-ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ -ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 13:11

Σύσκεψη για την οργάνωση του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.

Ο τίτλος του φέτος είναι «Επιστροφή στις ρίζες μας» και στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που έχουν βάση από το μακρινό παρελθόν. Όπως ενημέρωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ευγενία Μαμανού - Χατζή, η τελική ημερομηνία που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εκδηλώσεις είναι η 5η Φεβρουαρίου και τόνισε πως «δεν θα υπάρξει μέρα χαμένη αφού η έκδοση του προγράμματος είναι στις προτεραιότητες της διοργάνωσης».
Η τελετή έναρξης του φετινού καρναβαλιού, που θα δώσει το έναυσμα για σχεδόν έναν μήνα γεμάτο διασκέδαση στην πόλη, θα γίνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, με τα μπουλούκια.
Πιο συγκεκριμένα, τρεις ομάδες αποτελούμενες από συλλόγους και καρναβαλιστές, θα ξεκινήσουν από την ενορία του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Δημητρίου και με τη συνοδεία ορχήστρας, που θα χωριστεί επίσης σε τρία τμήματα, θα φτάσουν στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, όπου θα ξεκινήσει ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.  Η κα Μαμανού κάλεσε όλα τα νέα παιδιά να μασκαρευτούν και να γίνουν «πειραχτήρια» συμμετέχοντας στο έθιμο.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως υπάρχουν ήδη πάρα πολλές εκδηλώσεις και μερικές από αυτές είναι στις 3 Μαρτίου βραδιά μνήμης και βράβευσης, 10 Μαρτίου ετοιμάζεται ένας αγώνας δρόμου από τους Δρομείς Τυρνάβου, όπου θα τρέξουν ντυμένοι καρναβαλιστές, 11 Μαρτίου μπαρμπαριά στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου μια συνδιοργάνωση των συλλόγων της πόλης, 16 Μαρτίου διαγωνισμός χορού και φυσικά οι Ζουλού. Στην παρέλαση θα αλλάξει για πρώτη φορά η κατεύθυνση. Δηλαδή οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν από τη γωνία της οδού Καραολή Δημητρίου στο ύψος του ζαχαροπλαστείου και θα καταλήξουν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο ύψους του καταστήματος Παπράς. Τα άρματα και τα πληρώματα θα βρίσκονται επί της οδού Μακεδονίας όπου θα παρελάσουν. Οι αλλαγές αυτές πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καλύτερη θέαση του επισκέπτη, αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα έτσι όπως αυτός εισέρχεται στην πόλη αντικρίζει τη διάλυση του καρναβαλιού, ενώ πλέον θα συναντά την αρχή του.
Όσον αφορά την Κυριακή των αποκριών, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 12 το μεσημέρι, όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι επισκέπτες στην πόλη, ως το βράδυ και ως τη μεγάλη παρέλαση.
Τέλος, ένα νέο στοιχείο στο φετινό καρναβάλι, είναι η ειδική παρέλαση με συμμετοχή παιδιών, που θα γίνει την Κυριακή 9 Μαρτίου και ήδη μετρά πολλές συμμετοχές σχολείων της πόλης.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, θα ξεκινήσει με την ίδια κατεύθυνση όπως η μεγάλη παρέλαση και θα κλείσει στην Κεντρική πλατεία όπου θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους μικρούς καρναβαλιστές. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Δήμος καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. Αν μη τι άλλο, η νέα δημοτική αρχή με πολλή δουλειά και μεράκι ετοιμάζει κάτι διαφορετικό και παράλληλα από το παρελθόν, που θα κρατήσει έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πόλης, για όλο το διάστημα μέχρι τη μεγάλη παρέλαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass