Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2024 7:00

Πρωτοβουλία Πολιτών για τα έργα στη Θεσσαλία

Συνέντευξη για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας διοργανώνει αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΓΕΩΤΕΕ/ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας (οδός Καψούρη 4, Λάρισα), η Πρωτοβουλία Πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της –που υπογράφεται από τους: Αλεξάκο Φώτη, πρώην νομάρχη, πρώην δήμαρχο Καρδίτσας, Γέμτο Φάνη, γεωπόνο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και Τσαντήλα Χρήστο, γεωπόνο, δρ. Εδαφολογίας, ερευνητή, πρ. διευθυντή Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- αναφέρεται ότι  στηρίζουν την ανάγκη άμεσης υλοποίησης σχεδιασμού, δράσεων και έργων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, καθώς και την οριστική και χωρίς άλλη καθυστέρηση υπέρβαση εκκρεμοτήτων από το παρελθόν που συνδέονται με το θέμα των υδάτων (αποθέματα νερού, έργα Αχελώου).

 

Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας

Αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου, ενόψει της Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου, σχετικά με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για τα επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο.«

 

Όχι στη μυδοκαλλιέργεια»

Συνάντηση για το θέμα της μυδοκαλλιέργειας στα παράλια του Δήμου Τεμπών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Στομίου. Τη συνάντηση διοργανώνει το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού και Τεμπών που καλεί τους φορείς, τους συλλόγους, τα μέλη και τους φίλους του καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής να πούνε μαζικό «όχι στη μυδοκαλλιέργεια», «όχι στον αφανισμό των παραλίων του νομού Λάρισας». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Στη συνάντηση θα ανακοινωθεί το υπόμνημα όλων των Φορέων και Συλλόγων της περιοχής και θα υπογραφεί από τους εκπροσώπους τους. Σε περίπτωση αδυναμίας παρουσίας υπάρχει η δυνατότητα να υπογραφεί το υπόμνημα εκ των προτέρων δηλώνοντας τη συμμετοχή στο τηλέφωνο 6972-410.041.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Δικτύου, αναλαμβάνει να στείλει το υπόμνημα προς κάθε αρμόδιο και στα Μ.Μ.Ε. για την αποτροπή εγκατάστασης μυδοκαλλιέργειας στην Αλεξανδρινή και γενικότερα σε ολόκληρη την περιοχή NATURA του Δέλτα Πηνειού.
Επιτακτική ανάγκη να παρευρεθούν και να υπογράψουν το υπόμνημα όλοι οι Φορείς και οι Σύλλογοι της περιοχής μας.
Η απροσδόκητα μεγάλη συμμέτοχή του κόσμου στην πρώτη σύσκεψη και η αγωνιστική διάθεση της τοπικής κοινωνίας, να αποτραπεί το έργο αυτό μας δείχνει τον δρόμο για την αποτροπή του και κάτοικοι και φορείς της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παραπέρα υποβάθμιση των παραλίων των Δήμων Αγιάς και Τεμπών και ενωμένοι θα αντιδράσουν δυναμικά σε μια τέτοια εξέλιξη.».

 

Συνέλευση δασκάλων για την ατομική αξιολόγηση
Ο συντονισμός του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση είναι το θέμα που θα απασχολήσει τη συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας» σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

 

Κόβουν πίτα οι σιδηροδρομικοί
Την πίτα τους θα κόψουν οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί Λάρισας στις 8 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη, και ώρα 11:00 το πρωί στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας, Παλαιολόγου 37. Με την κοπή της πίτας θα παρατεθεί και μπουφές. Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass