Κατάρτιση στις μελισσοκομικές πρακτικές

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2024 13:25

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» ανακοίνωσε την έναρξη δωρεάν προγράμματος κατάρτισης με θέμα «Φυσικές καταστροφές: Προφύλαξη και αναπλήρωση του μελισσοκομικού κεφαλαίου».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μελισσοκόμους της Θεσσαλίας και υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία», η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 με την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα.
Καθώς αποτελεί γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή και οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή τα προσεχή χρόνια, το νέο πρόγραμμα κατάρτισης του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη βελτίωση των μελισσοκομικών πρακτικών και τη συνολική υγεία των μελισσοσμηνών. Σκοπός είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των μελισσιών και η μείωση των επιπτώσεων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, μέσω της μεταφοράς γνώσεων και πρακτικών από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Συγκεκριμένα, το προσεχές δίμηνο θα πραγματοποιηθούν 10 εκπαιδευτικές συναντήσεις σε 10 διαφορετικούς Δήμους της Θεσσαλίας, ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές, με στόχο την υποστήριξη περισσότερων από 300 μελισσοκόμων με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις επικείμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, λαμβάνοντας μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών, αλλά και μέτρα για την ορθή διαχείριση των μελισσιών.
Οι παραπάνω εκπαιδεύσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον επίκουρο καθηγητή, κ. Γιώργο Γκόρα, τον κ. Αλέξανδρο Γκουσιάρη, μελισσοκόμο, εκπαιδευτή Μελισσοκόμιας και τους κ.κ. Δημήτρη Βολουδάκη και Καλλιόπη Καραμποϊκη από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».
Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» επιθυμεί να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του μελισσοκομικού τομέα και στην υποστήριξη των μελισσοκόμων της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσε το φαινόμενο «Daniel». Η δράση «Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία» συμπεριλαμβάνει και το νέο Πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αναπλήρωση και διάσωση του ενδημικού γενετικού υλικού». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπεται να υλοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2024, θα παράσχει στήριξη σε 300 πληγέντες επαγγελματίες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας, με την παροχή 20.000 βασιλικών κελιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass