Τον Μάρτιο ο «Πυθαγόρας»

Ο 6ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2024 17:40

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθεί μέσω διαδικτύου ο 6ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός «Πυθαγόρας», με την ευθύνη του τοπικού παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε πρωτότυπα θέματα που έχει προετοιμάσει η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού από το σπίτι τους.
Ο διαγωνισμός «Πυθαγόρας» ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά τη βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα Μαθηματικά λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για τον λόγο αυτόν, το ποσοστό των διακριθέντων δεν θα καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά θα είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο. Στους διακριθέντες μαθητές απονέμεται έπαινος. Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της διοργάνωσης του διαγωνισμού έχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα στοιχεία των μαθητών θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από την Ε.Μ.Ε. για τις ανάγκες του διαγωνισμού αυτού. Για εγγραφή στον διαγωνισμό θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:
-Αρχικά να κατεβάσουν, να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση-έντυπο γονικής συναίνεσης.
-Έπειτα, να γίνουν συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», καταθέτοντας 10€ στην Εθνική τράπεζα στο IBAN
GR8901100800000008000646961 (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ), με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του μαθητή. -Τέλος, να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής: ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (στη φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να μεταφορτώσουν, στα αντίστοιχα πεδία, συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση-έντυπο γονικής συναίνεσης, καθώς και την απόδειξη της τραπεζικής κατάθεσης). Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας θα τους αποσταλεί email με τους κωδικούς και τις οδηγίες για τον διαγωνισμό. Για επιπλέον διευκρινίσεις οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να έρθουν σε επαφή με το τοπικό παράρτημα της ΕΜΕ στο: emelarissas@gmail.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass