Ανησυχία στα πλημμυρισμένα χωριά

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 13:50

Τα πλημμυρισμένο Σωτήριο και τη Νίκη, χωριά του Δήμου Κιλελέρ, χωρίς καφενεία, επισκέφθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος για να συζητήσει με τους κατοίκους τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν μετά την καταστροφική θεομηνία.

Πλήθος κατοίκων βρέθηκαν με τον Λαρισαίο πολιτικό, τόσο στη Νίκη όσο και κυρίως στο Σωτήριο, για να του μεταφέρουν την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, καθώς και τις απορίες τους για τις αποζημιώσεις τόσο στις αγροτικές όσο και στις οικιακές ζημιές που υπέστησαν.
Οι ερωτήσεις τους αφορούσαν κυρίως την κρατική αρωγή, τα αγροτικά μηχανήματα που καταστράφηκαν, αφού παρέμειναν για μέρες κάτω από το νερό, τα λάστιχα που χάθηκαν μέσα στην πλημμύρα, το οικιακό και αγροτικό ρεύμα, καθώς και το επίδομα ενοικίου.
Οι κάτοικοι των χωριών αυτών ευχαρίστησαν τον κ. Χρήστο Καπετάνο για την αποφασιστική συμβολή του στη δωρεά από μέρους γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας 250 μεταλλικών κρεβατιών και στρωμάτων για τη μικρή ανακούφιση των κατοίκων στα χωριά Αρμένιο, Αχίλλειο, Σωτήριο, Νίκη και Καλαμάκι.
Ο Χρήστος Καπετάνος έκανε τις εξής δηλώσεις από το Σωτήριο και τη Νίκη:
«Επισκέφθηκα σήμερα τα χωριά Σωτήριο και Νίκη του Νομού Λάρισας, τα οποία υπέστησαν ζημιές κατά τις πρόσφατες πλημμύρες, που έπληξαν ολόκληρη τη Θεσσαλία. Τα ερωτήματα των κατοίκων που με περίμεναν είναι εύλογα και συμμερίζομαι την ανησυχία τους, καθώς οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη να τα έχουν χάσει όλα. Οι παροχές της κρατικής αρωγής, τα μηχανήματα και τα λάστιχα, το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και το ρεύμα αγροτικό και οικιακό ήταν τα βασικά τους ζητήματα. Αυτά είναι και τα θέματα που θα θέσω ο ίδιος προσωπικά στην κεντρική διοίκηση για τα δύο αυτά χωριά και όχι μόνο.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κρατική Αρωγή κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών. Θα συνεχίσω να επισκέπτομαι τα χωριά που επλήγησαν και να παρεμβαίνω όπου χρειάζεται για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων τους».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και η αντιδήμαρχος Κιλελέρ Ελένη Ζωιοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ Ευάγγελος Παπαγιαννούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σωτηρίου Βασίλης Ντελόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκης Χρυσοβαλάντης Βεργής και οι πρώην πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Σωτηρίου και Νίκης, Νικόλαος Τσιάντος και Γιώργος Τσικόπουλος αντίστοιχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass