Εξώδικο Καλογιάννη για το «έλλειμμα» στον Δήμο

ΣE TOΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2024 16:30

Εξώδικη διαμαρτυρία κοινοποίησε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων, πρώην δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα για το ψευδέστατο και συκοφαντικό –όπως το χαρακτηρίζει- δημοσίευμα της 5/2/24, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων η ύπαρξη «ελλείμματος 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου Λαρισαίων», τη στιγμή που ο πρώην δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και η παράταξη «παρέδωσαν στη νέα δημοτική αρχή ποσό 17,4 εκατ. ευρώ κατατεθειμένο στις τράπεζες της χώρας και επιβεβαιωμένο με την απόφαση 5 της 17/01/24 της νέας Δημοτικής Επιτροπής».

Πιο συγκεκριμένα στην εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρονται τα εξής: Στις 5 Φεβρουαρίου 2024 στον ενημερωτικό ιστότοπο ιδιοκτησίας σας αναρτήσατε την ακόλουθη είδηση: «Βόμβα» στον Δήμο Λαρισαίων: Έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ ανακάλυψε μετά από ελέγχους η νέα Δημοτική Αρχή!» και συνεχίζοντας το δημοσίευμα επί λέξει αναγράφετε: «Βόμβα στα θεμέλια του Δήμου Λαρισαίων αποτελεί η αποκάλυψη από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο, της ύπαρξης ελλείμματος ύψους 20 εκ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου, μετά από τους σχετικούς ελέγχους της νέας Δημοτικής Αρχής».
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αναφέρεστε στην ύπαρξη ελλείμματος 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου Λαρισαίων, γεγονός που είναι αναληθές και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου και επ’ ουδενί στην αλήθεια. Από κανένα στοιχείο που είχατε στη διάθεσή σας, δεν προκύπτει έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου. Αντιθέτως προσεκτική ανάγνωση του προϋπολογισμού που κατάρτισε η απερχόμενη δημοτική αρχή, αποδεικνύει το ψεύδος της δημοσίευσης.
Κατόπιν αυτών είτε γράψατε το δημοσίευμα χωρίς καμία δημοσιογραφική έρευνα, είτε εσκεμμένα «παραποιήσατε» τα στοιχεία που είχατε στη διάθεσή σας. Επιπλέον γνωρίζετε πολύ καλά ότι παγκοσμίως πουθενά με βάση την επιστήμη και τη λογική ο προϋπολογισμός ενός οργανισμού δεν δημιουργεί ταμειακά ελλείμματα. Σεις όμως και προκειμένου να δημιουργήσετε την εντύπωση στους δημότες της Λάρισας ότι υπήρξαν οικονομικά ελλείμματα από την απερχόμενη δημοτική αρχή, αναφέρετε στο δημοσίευμα σε έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου του ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ επισήμως προκύπτει και το γνωρίζατε, ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει ταμειακό υπόλοιπο κατατεθειμένο στις τράπεζες ανερχόμενο σε 17.401.003,99 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αναγράφεται και στην υπ’ αριθμ. 5/17.1.2024 απόφαση της νέας Δημοτικής Επιτροπής.
…Επειδή αρνούμαι να αποδεχθώ μικροπολιτικά παιχνίδια που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου και προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μου και μοναδικό σκοπό έχουν την αποδόμηση των πεπραγμένων μου κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής μου θητείας και όχι το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού.
Διαμαρτύρομαι εντόνως για τη δημοσίευση της ανωτέρω αναληθούς ειδήσεως και για την προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος κατά τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, παραπληροφορεί τους αναγνώστες, είναι άκρως συκοφαντικό και μοναδικό σκοπό έχει την προσβολή της προσωπικότητάς μου και της πολιτικής μου διαδρομής, καθώς και στην παραπλάνηση των δημοτών.
Σας καλώ όπως προς αποκατάσταση της αλήθειας εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την κοινοποίηση της παρούσας δημοσιευθεί στην ίδια θέση που προβάλλατε το δημοσίευμα, με την ίδια γραμματοσειρά και να παραμείνει ως κεντρικό θέμα (καρφίτσωμα) επί ένα 24ωρο το ακόλουθο κείμενο: «Σε συνέχεια της είδησης που δημοσιεύσαμε στις 5 Φεβρουαρίου 2024 προβαίνουμε στη διόρθωση αυτής αναφέροντας ότι Δεν υπάρχει έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου Λαρισαίων 20 εκατομμυρίων ευρώ, αντίθετα υπάρχουν σε λογαριασμούς τραπεζών του ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λαρισαίων ποσού 17.401.003,99€». Σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου», καταλήγει το εξώδικο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass