«Οι ΕΚΑΒίτες υπηρετούν τον Ανθρωπο και η Κυβέρνηση τα μεγάλα συμφέροντα»

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΘΕΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 17:21

Παρέμβαση στην ετήσια εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας πραγματοποίησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία συμπεριελάμβανε και τη βράβευση των μαθητών και των μαθητριών των εργαζομένων στον φορέα που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας, κατά το έτος 2023.

Κατά την τοποθέτησή της, η βουλευτής Λάρισας τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Στην περιλάλητη «επαναφορά στην κανονικότητα» που επαγγέλλονταν η ΝΔ, δυστυχώς, δεν συμπεριλαμβάνονταν καμία θετική κίνηση έναντι του ΕΣΥ και ειδικά έναντι του ΕΚΑΒ.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» ολοένα και περισσότερο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία εμφιλοχωρούν «από την πίσω πόρτα». Ημίμετρα, «ασπιρίνες», ψευδο-διευθετήσεις και «γιαλαντζί» μεταρρυθμίσεις, όπως και «δωράκια» σε «κολλητούς και ημετέρους» δεν συνιστούν συνεκτική πολιτική για την υγεία, ειδικά όταν ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχεται ότι η θεσμοθέτηση των απογευματινών ιατρείων θα λειτουργήσει ως ο «Δούρειος Ίππος» για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ή λίγους μήνες πριν, όταν ο προηγούμενος υπουργός Υγείας θέσπιζε την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Ή όταν η κυβέρνηση με πλάγιο τρόπο εισήγαγε μέτρο για τη Θεσσαλία που προέβλεπε τη διακομιδή ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα, αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις στελέχωσής του.
Συνεπώς, ελάχιστο χρέος μας είναι να αναδεικνύουμε όλα αυτά, τόσο στη Βουλή, όσο και έξω στην κοινωνία, με κάθε ευκαιρία. Όπως και να θυμίζουμε ότι έχουμε καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ένα συνεκτικό πλέγμα μέτρων, για να κερδηθεί το στοίχημα τηςδωρεάν Δημόσιας Υγείας που αποτελεί τη «μάχη των μαχών» για εμάς, με πρώτο μέτρο την ανάπτυξη κάθε επιμέρους κλάδου της Δημόσιας Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ΕΚΑΒ, ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές και πλήρη στελέχωση, όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά και παντού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass