Απεβίωσε ο Τάσος Βενύτης

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 9:27

Έφυγε προχθές το βράδυ από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με την επάρατο ο οικονομολόγος – επιχειρηματίας Αναστάσιος Βενύτης. Γεννήθηκε το 1956 στην Υπέρεια Φαρσάλων και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία.

Ο Τάσος Βενύτης υπήρξε ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αγωνιστής, ιδεολόγος και οραματιστής, διετέλεσε γραμματέας της Οργάνωσης στη Λυών της Γαλλίας και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2004 και το 2007.
Ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική, πολιτική και κοινωνική δράση και είχε σημαντική κοινωνική προσφορά και έργο. Υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο της Επαγγελματικής Κατάρτισης και δημιούργησε το εμβληματικό ΚΕΚ «Ευρωπληροφόρηση», καθώς και την Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.
Στη ζωή του ήταν δραστήριος και δημιουργικός, ανήσυχο πνεύμα, ανθρώπινος και αξιοπρεπής, γενναιόδωρος και περήφανος, απλός και αληθινός. Άρχοντας με πολλή αγάπη για τους συνανθρώπους του και την κοινωνία, και ιδιαίτερα με τον τόπο του, με πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το απόγευμα στη γενέτειρά του Υπέρεια Φαρσάλων.
Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Με δήλωσή της αποχαιρετά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Βενύτη, η γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:
«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετώ σήμερα έναν υπέροχο άνθρωπο και εξαίρετο φίλο, τον Τάσο Βενύτη. Ένα πραγματικό δημοκράτη, ευαίσθητο σε θέματα αρχών και αξιών, με ακλόνητες θέσεις για το δίκαιο και την ηθική, αφοσιωμένο στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, την οποία υπηρέτησε από πολλά μετερίζια και ως υποψήφιος βουλευτής σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Με αυθεντική αρχοντιά, γενναιόδωρος και μεγαλόψυχος, τον απασχολούσαν μόνο τα «μεγάλα» πράγματα, αφήνοντας τα «μικρά» για τους μικρούς… Συζητούσε με πάθος για τα οράματα της σύγχρονης Δημοκρατίας και αντιλαμβανόταν την πολιτική ως κοινωνική διεργασία προόδου και ευημερίας για όλους. Η έννοια της αξιοπρέπειας βρήκε στα χείλη του νόημα και εκφράστηκε γνήσια, με τον ίδιο τον τρόπο της δικής του ζωής.
Υπηρέτησε με πίστη τις ιδέες του και δεν έγινε ποτέ πολιτικός γυρολόγος, ούτε αναζήτησε σημαία ευκαιρίας. Εθελοντής στα συλλογικά σχήματα, αθέατος υποστηρικτής σοβαρών δράσεων, πραγματικός αλτρουιστής απέναντι στον συνάνθρωπο.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα τον αποχαιρετά, μετρώντας μια μεγάλη απώλεια της παράταξης. Γιατί ο Τάσος μόνο έδωσε. Στο Κίνημα, στην κοινωνία, στην πόλη… Και έδωσε πολλά, καθώς η παράταξη και η ιδεολογία του γεννούσαν για τον ίδιο, μόνο την έννοια του καθήκοντος και του υψηλού χρέους. Το αποτύπωμά του αποτελεί παράδειγμα πολιτικής εντιμότητας και αυθεντικής συντροφικότητας. Ήδη μου λείπει, ήδη λείπει σε πολλούς…».
Ο Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ
Σε ανακοίνωση ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου για τον θάνατο του Τάσου Βενύτη ανέφερε τα εξής: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Τάσου Βενύτη. Ενός συντοπίτη με τον οποίο μας συνέδεε επί μακρόν προσωπική φιλία. Ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε με τα κοινά, με διάθεση προσφοράς για τον τόπο του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass