Μαχητική αντιπολίτευση αντί της συναίνεσης

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑΣ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ - ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 14:30

«Ο στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να αποτελέσουμε μια μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί, δυστυχώς, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από ζητήματα έχουν επιλέξει να ακολουθούν μια συναινετική γραμμή.

Το είδαμε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, το βλέπουμε στις αμυντικές δαπάνες, στα F-35, ακόμη στα επικίνδυνα παιχνίδια να εμπλακεί η χώρα σε συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε ακόμη και στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε χθες στη Λάρισα με αφορμή την ανοιχτή Συνέλευση που διοργάνωσε η Νέα Αριστερά, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της ιδρυτικής συνδιάσκεψης του κόμματος που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου, συνδιάσκεψη από την οποία θα εκδοθεί και η ιδρυτική διακήρυξη.

ΝΕΑ ΚΑΠ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», όπου ο κ. Ηλιόπουλος, πλαισιωμένος από τοπικά στελέχη της Νέας Αριστεράς, αναφέρθηκε αρχικά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, για να τονίσει πως «για εμάς είναι πολύ κρίσιμο οι αγρότες να έχουν έναν νικηφόρο αγώνα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το αγροτικό ζήτημα είναι πολύ οξύ, και λόγω της νέας ΚΑΠ και λόγω του εθνικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για το πώς θα εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ.
Εδώ υπάρχουν προβλήματα και ενημέρωσης, αλλά και δομικά, όπως το κόστος παραγωγής, με μια Κυβέρνηση η οποία δεν έκανε τίποτα για τη μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες, με μέτρα όπως η αυτοκατανάλωση και αυτοπαραγωγή του ρεύματος, κάτι το οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί με κονδύλι από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ήταν πολιτική επιλογή και προφανώς είναι αδιανόητο να μην έχουν εισηγηθεί εξαιρέσεις ειδικά για τη Θεσσαλία από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο στην οποία συζητάμε τόσο πολύ για την κλιματική κρίση, να μην έχει προβλεφθεί ούτε σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί από κλιματικές καταστροφές να μην υπάρχει ένα ειδικό πλαίσιο».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «το δεύτερο ζήτημα για εμάς, πάρα πολύ κρίσιμο, όπως έχει αναδειχθεί και από την ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση στον Κυρ. Μητσοτάκη, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο για το πώς θα κλείσουν οι πληγές της Θεσσαλίας μετά τις τελευταίες καταστροφές. Μάλιστα, είναι προσβλητικό το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή να απαντήσει για τη Θεσσαλία, αλλά τελικά προσπάθησε να απαντήσει για τα μπλόκα και δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για τα ζητήματα της Θεσσαλίας και όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν παραμείνει».

«ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»
Σε σχέση με τη Νέα Αριστερά πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος, «ο δικός μας στόχος είναι να αποτελέσουμε μια μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και λέω μια μαχητική αντιπολίτευση, επειδή, δυστυχώς, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από ζητήματα έχουν επιλέξει να ακολουθούν μια συναινετική γραμμή. Το είδαμε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, το βλέπουμε στις αμυντικές δαπάνες, στα F-35, ακόμα στα επικίνδυνα παιχνίδια να εμπλακεί η χώρα σε συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε ακόμη και στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια».
«Αυτό το προοδευτικό κενό που υπάρχει στον προοδευτικό, κεντροαριστερό δημοκρατικό χώρο πρέπει να καλυφθεί. Γιατί αν δεν καλυφθεί, τότε η αντιπολίτευση θα προκύψει από τα άκρα δεξιά σε αντίθετη περίπτωση». Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε, τέλος, καταλήγοντας ότι «στόχος της Νέας Αριστεράς είναι, έχοντας μια ισχυρή καταγραφή στις ευρωεκλογές, να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις απαραίτητες εξελίξεις που πρέπει να ξεκινήσουν στον προοδευτικό χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει μια μαχητική και τεκμηριωμένη απάντηση και αντιπολιτευτική, αλλά και εναλλακτική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».  

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass