Εντεκα νέα αρδευτικά δίκτυα σε χωριά των Φαρσάλων

* ΓΙΑ 74.650 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ * ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 88.100.000 ΕΥΡΩ * ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2026

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2024 13:20

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το «ΥΔΩΡ 2.0» αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων των τελευταίων 50 ετών και περιλαμβάνει έργα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσω συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικό τομέα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος περιλαμβάνοντας κατασκευή/εκσυγχρονισμό φραγμάτων, αρδευτικών δικτύων, λιμνοδεξαμενών και άλλων επενδύσεων που σχετίζονται με τη γεωργία.
Μέρος του έργου αφορά τη βελτίωση, επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγγειοβελτιωτικών υποδομών με την κατασκευή έντεκα συλλογικών αρδευτικών δικτύων στα αγροκτήματα Ορφανών, Φύλλου, Υπέρειας, Πολυνερίου, Σταυρού, Ελληνικού Κατωχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Βρυσιών, όπως και τμήμα του Ευϋδρίου, που θα αρδεύουν έκταση περί τα 74.650 στρέμματα, με ωφελούμενους πάνω από 3.730 αγρότες.
Το έργο έχει περάσει στη δεύτερη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΤΟΕΒ Φαρσάλων και Τιτανίου Παλαμά, βρέθηκαν επί 4ημέρου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ όπου ο γεν. γραμματέας κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με τις ενδιαφερόμενες προς αναδοχή του έργου εταιρείες (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ΘΑΛΗΣ – Αβαξ). Το έργο είναι προϋπολογισμού 88.100.000 ευρώ.
Εν συνεχεία οι ανωτέρω εταιρείες επισκέφτηκαν τον Τ.Ο.Ε.Β. Ενιπέα Φαρσάλων και με τη συνοδεία του προέδρου του οργανισμού κ. Δραχμάνη Αναστασίου έκαναν αυτοψία στους χώρους κατασκευής του έργου.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τις περιοχές Ορφανά, Φύλλο, Υπέρεια, Σταυρός, Πολυνέρι, Ελληνικό, Κατωχώρι, Ανωχώρι, Άγιος Γεώργιος και Βρυσιά. Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα το έργο να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
Μετά την αυτοψία κατέληξαν στα γραφεία του ΤΟΕΒ Φαρσάλων όπου ο πρόεδρος κ. Δραχμάνης δέχτηκε διευκρινιστικές ερωτήσεις των εκπροσώπων των εταιρειών, της Περιφέρειας και του Υπουργείου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου θα πρέπει να υπάρξει ανάδοχος μέχρι 31-03-2024 μιας και ο χρόνος παράδοσης του έργου έχει οριστεί ο Ιούλιος του 2026.
Το έργο αυτό σχεδιάστηκε από τον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων το 2006 και πάντα σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα με τον γενικό γραμματέα κ. Παπαγιαννίδη, το έτος 2013 εγκρίθηκε η μελέτη και ώριμο πλέον χρηματοδοτήθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass