Κτηνίατροι εναντίον ΜΚΟ

ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΔΑΦΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΕ ΜΚΟ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 13:31

Με αφορμή τις προσπάθειες που γίνονται από ΜΚΟ για να πραγματοποιηθούν δράσεις σε συνεργασίες με δήμους, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Ο νόμος 4830/21 αναγνωρίζει δύο καταστάσεις ζώων συντροφιάς. Τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα. Όσα ζώα δεν είναι τσιπαρισμένα θεωρούνται αδέσποτα και είναι στην ευθύνη αποκλειστικά και μόνο των δήμων.
Είναι παράνομο να συμμετέχει οποιοσδήποτε άλλος στη διαχείριση των αδέσποτων. Δεν νοείται δεσποζόμενο ατσιπάριστο ζώο. Όποιο ζώο δεν έχει τσιπ είναι αδέσποτο. Εάν κάποιος έχει στην κατοχή του ατσιπάριστο ζώο είναι παράνομος. Οι δήμοι μπορούν κατ’ εξαίρεση να μεριμνούν για δεσποζόμενα (τσιπαρισμένα) ζώα ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Κατόπιν των παραπάνω,
Οι δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να επιτελέσουν τον ρόλο τους, που είναι μεταξύ άλλων και ο έλεγχος.
Είναι δελεαστική η δυνατότητα να εκχωρήσουν σε άλλους τις ευθύνες τους και να κρυφτούν πίσω από διάφορες δράσεις που ακούγονται μεν ευχάριστες, είναι όμως λάθος.
Πρέπει να σταματήσουν επιτέλους να χαϊδεύουν τα αφτιά των πολιτών (ιδιαίτερα των ανεύθυνων) και να εκμεταλλεύονται τον ξεχειλωμένο από τον νόμο όρο της ευπαθούς ομάδας για να λαϊκίσουν με παροχές κτηνιατρικών πράξεων δωρεάν ή σε συμβολικές τιμές με ρουσφετολογικό συχνά χαρακτήρα.
Είναι απαράδεκτο αντί να ελέγχονται οι ασυνεπείς κηδεμόνες ζώων να επιβραβεύονται με παροχές.
Ο οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να προσφέρει κάθε είδους φιλανθρωπικό έργο, όχι όμως στις πλάτες των κτηνιάτρων.
Τα μέλη του συλλόγου συνεργάζονταν και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται απευθείας και μόνο με τους δήμους, θα πρέπει όμως και αυτοί από τη μεριά τους να επιλέξουν αν θέλουν τη συνεργασία αυτή ή εξυπηρετούν ατζέντα άλλων.
Δεν είναι δυνατόν οι κτηνίατροι να αποδεχτούν την οποιαδήποτε ΜΚΟ να έχει ρόλο μεσάζοντα στις σχέσεις τους με τους δήμους και να επιδιώκει να γίνει το αφεντικό τους, επιφυλάσσοντας για τους ίδιους τον ρόλο του φτηνού εργαζόμενου.
Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος διαφωνώντας με το εδάφιο του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν τις αρμοδιότητές τους για τη διαχείριση των αδέσποτων σε ΜΚΟ, έχει αποφασίσει πως τα μέλη του δεν θα συνεργαστούν με καμία ΜΚΟ που έχει έρθει σε συμφωνία με δήμο, πολύ δε περισσότερο αν δεν υπάρχει καμία συμφωνία αφού απλά εκεί η ενασχόληση με τα αδέσποτα είναι παράνομη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass