Προσεισμικός έλεγχος σε 220 κτίρια του Δήμου Ελασσόνας

ΑΠΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΣΠ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 14:41

Διακόσια είκοσι κτίρια του Δήμου Ελασσόνας έχουν ήδη δηλωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα «Απογραφή κτιρίων για προσεισμικό έλεγχο» μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ (Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Η καταχώρηση των κτιρίων, ιδιοκτησίας του Δήμου Ελασσόνας, αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του προγράμματος των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων προσεισμικών ελέγχων, τους οποίους θα διενεργήσουν μηχανικοί συμβεβλημένοι με το Υπουργείο και τον ΟΑΣΠ.
Τα 220 κτίρια που καταχωρήθηκαν περιλαμβάνουν σχολικές μονάδες, κτίρια διοίκησης (δημαρχεία, κοινοτικά καταστήματα, γραφεία υπηρεσιών), πνευματικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα κ.ά. Τα στοιχεία υποβλήθηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου ανά δημοτική ενότητα. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των καταχωρήσεων ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ο Δήμος Ελασσόνας, ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, έχει στην επικράτειά του έναν τεράστιο αριθμό δημοτικών κτιρίων που έχει υποχρέωση να συντηρεί και προστατεύει. Ειδικά μετά τον μεγάλο σεισμό του 2021 τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί καταπόνηση και ο περαιτέρω προσεισμικός τους έλεγχος είναι σημαντικός. Το έργο της καταχώρησης των στοιχείων των κτιρίων δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού δεδομένων που απαιτούσε η εφαρμογή, ωστόσο ολοκληρώθηκε μέσα στην αρχική προθεσμία και έτσι ο Δήμος μας δεν χρειάστηκε την παράταση που δόθηκε. Θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους των 7 ΚΕΠ του Δήμου και των 7 αποκεντρωμένων υπηρεσιών που εργάστηκαν εντατικά, ώστε να καταχωρηθούν όλα τα στοιχεία εμπρόθεσμα. Ευχόμαστε η συνεργασία αυτή του Υπουργείου με τον ΟΑΣΠ να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την κατάσταση όλων των δημοτικών κτιρίων και την ασφάλεια του κοινού που συναθροίζεται σ’ αυτά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass