Εντυπωσιακή έναρξη καρναβαλιού στον Τύρναβο

* Συνεχίζονται καθημερινά πλούσιες εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2024 15:00

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η τελετή έναρξης του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού - Μπουρανί 2024. Με πολύ ενθουσιασμό και κέφι τα μπουλούκια έβαλαν πλώρη για την Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Τα πειράγματα δεν έλειπαν και η χαρούμενη διάθεση ήταν στο αποκορύφωμά της.
Ο «αρχικαρναβαλιστής» κ. Τάσος Ψύρρας διάβασε τον όρκο του τυρναβίτικου καρναβαλιού και τα μπουλούκια των μεταμφιεσμένων συγκεντρώθηκαν στο παραδοσιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν, παρά το κρύο, αναφέρθηκε στην ιστορία και την ιδιαιτερότητα του τυρναβίτικου καρναβαλιού, ενώ τόνισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι «ο κόσμος να απολαύσει το καρναβάλι και να ανακουφιστεί από τα καθημερινά προβλήματα». Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ευγενία Μαμανού δήλωσε πως το τυρναβίτικο καρναβάλι είναι «το μεγαλύτερο της Κεντρικής Ελλάδας και αρκετά γνωστό σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέσα από τη σάτιρά του και τα άρματά του στέλνει κάθε χρόνο πολλά μηνύματα. Φέτος ο βασιλιάς Καρνάβαλος αντηχεί ένα μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο».
Η εντυπωσιακή βασίλισσα Ανθή Ζορμπά παρέλαβε από τον δήμαρχο Τυρνάβου το κλειδί της πόλης και ευχήθηκε με τη σειρά της καλή διασκέδαση και καλές Απόκριες, ενώ κάλεσε όλους τους επισκέπτες της πόλης να γίνουν ένα με το καρναβάλι και τον Τύρναβο. Η ορχήστρα Ντουμαλάνι κράτησε αμείωτο το κέφι και τον χορό ως αργά. Για 18 ημέρες ο Τύρναβος μετατρέπεται σε έναν παράδεισο διασκέδασης, χορού και ανεμελιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass