Μείωση αρδευτικών τελών το 2024 και επιστροφή των 2023

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ *ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2024 13:50

Του Γιώργου Ρούστα
Μείωση αρδευτικών τελών 1 ευρώ στο ελεύθερο πότισμα και 5 ευρώ από τις γεωτρήσεις για την τρέχουσα χρόνια (2024) εισηγήθηκε η διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η εν λόγω πρόταση έγινε δεκτή από το Σώμα ομόφωνα, όπως ομόφωνα εγκρίθηκαν -για πρώτη φορά με 71 ψήφους- τόσο ο προϋπολογισμός όσο και ο ισολογισμός. Το κλίμα στη Συνέλευση ήταν ενωτικό και η ψήφος εμπιστοσύνης των μελών προς τη διοίκηση καθαρή, μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της, με τις οποίες και απηλλάγησαν κατά 50% των αρδευτικών τελών του 2023 οι αρδευτές, ενώ όσοι πλήρωσαν συνολικά και προκαταβολικά τις εισφορές τους το καλοκαίρι (εκμεταλλευόμενοι τις σχετικές εκπτώσεις) τους επιστράφηκαν τα μισά χρήματα.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιουρής ενημέρωσε το σώμα για την επικείμενη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, τον οποίο η διοίκηση του Οργανισμού αποδέχεται, εφόσον, όμως, αυτός λειτουργήσει συνεργατικά με τον ΤΟΕΒ και δεν πρόκειται να τον καταργήσει ή να τον υπονομεύσει.
«Ο ΤΟΕΒ Πηνειού είναι ένας Οργανισμός ΝΠΙΔ, ανταποδοτικού χαρακτήρα, γνωρίζει τις ιδιομορφίες της άρδευσης και τις ανάγκες του κάθε χωριού και η παρουσία του στο πλευρό του αγρότη-αρδευτή είναι σημαντική. Ο Οργανισμός μας, όπως κι άλλοι 4-5 στη Θεσσαλία, είναι ενεργοί, οικονομικά αυτόνομοι και όχι Οργανισμοί σφραγίδες, και είναι απαραίτητη η παρουσία και λειτουργία του» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Τσιουρής ενημέρωσε το σώμα για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι «αυτήν τη στιγμή οι εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, πόσο που χρηματοδοτείται από το αποθεματικό του Οργανισμού».
Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι «έστω και στο και πέντε της έναρξης της αρδευτικής περιόδου ο Οργανισμός θα μπορέσει να δώσει νερό σε όσους θέλουν και μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη τους. Εξέλιξη απαραίτητη και χρήσιμη για την τοπική οικονομία, για να πάρει μπρος η αγροτική οικονομία».
Ο κ. Τσιουρής στην έναρξη της συνεδρίασης ευχήθηκε τα καλύτερα και να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει στον πρώην πρόεδρο, Γιώργο Λαδόπουλο, και τόνισε συγκεκριμένα πως: «Δυστυχώς, η απουσία του σήμερα από την αίθουσα είναι αισθητή. Μετά από 23 χρόνια ο Γιώργος δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας. Ελπίζουμε να τα καταφέρει και του χρόνου να είναι στο πλευρό μας, γιατί χρειαζόμαστε την πολύχρονη διοικητική του εμπειρία, τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον Οργανισμό, τη μαχητική διάθεση που τον διακρίνει».
Να σημειωθεί ότι στη Συνέλευση παρέστη και χαιρέτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο της Περιφέρειας για την αποστράγγιση των νερών από τα πλημμυρισμένα παρακάρλια χωριά, δίνοντας έμφαση στην κατασκευή της σήραγγας, ενώ για το περίφημο σχέδιο των Ολλανδών εξέφρασε τη δυσφορία του για τη μη πρόσκλησή του στη χθεσινή παρουσίαση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επίσης, πολλοί αρδευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το υγειονομικό πρόβλημα που βαίνει ολοένα και μεγαλύτερο στα παρακάρλια και σχετίζεται με την αύξηση των κουνουπιών λόγω των στάσιμων νερών.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Κώστας Τζανακούλης και οι αντιπεριφερειάρχες Μαρία Γαλλιού και Δημήτρης Τσέτσιλας.
Στη Συνέλευση παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας Αθ. Κορκόβελος και Γ. Χαϊντούτης αντίστοιχα και ο διευθυντής Υδροοικονομίας και επόπτης των ΤΟΕΒ Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass