Εκατοντάδες αιτήματα πολιτών για κάδους απορριμμάτων

*ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ *ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 150 ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ *ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2024 13:00

Την παραλαβή 150 καινούριων κάδων απορριμμάτων αναμένει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, ενώ γίνεται προσπάθεια σύναψης συνεργασίας με ιδιώτη για την αντικατάσταση κατεστραμμένων κάδων, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 1.000.

Όπως έγινε γνωστό, οι 150 κάδοι πρόκειται να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης το επόμενο δεκαήμερο. Δυστυχώς, όμως, τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή με τους κατεστραμμένους και δύσχρηστους κάδους είναι μεγάλα. Σύμφωνα με στοιχεία του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δημ. Λεωνιδάκη, «περίπου 1.200 μεταλλικοί κάδοι είναι δύσχρηστοι, δεν μπορούν να μετακινηθούν από το προσωπικό και πρέπει να αντικατασταθούν. Πάνω από 1.000 κάδοι που βρίσκονται στο Αμαξοστάσιο και είναι, επίσης, μη λειτουργικοί. Την ίδια στιγμή η Υπηρεσία εξετάζει πάνω από 700 αιτήματα πολιτών για ελλείψεις κάδων σε διάφορες γειτονιές. Οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες, καθώς για να ολοκληρωθούν θα χρειαστεί να περάσουν 5 με 6 μήνες». Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει την τοποθέτηση νέων κάδων στα σχολεία, μέσω του Προγράμματος «Ανακύκλωση-Διαλογή στην Πηγή», τριών χρωμάτων διαλογής για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο, με παράλληλες ενημερωτικές ημερίδες.             

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass