Ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού

*ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ *ΕΣΠΑΣΑΝ ΜΠΑΛΟΝΙΑ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2024 13:25

Ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού έστειλαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες των σχολείων του Τυρνάβου σε εκδήλωση χθες στην Κεντρική πλατεία, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.


Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υλοποιούν τη δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας».
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μελών της σχολικής κοινότητας, της ευρύτερης κοινωνίας και σε θεσμικά πλαίσια, όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός.
Τα 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου παρουσίασαν δρώμενα που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και αναπαράστησαν μορφές βίας με κινήσεις και παγωμένες εικόνες.
Συμμετείχε, επίσης, το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου με ένα πανό «Μίλα», ενώ παρουσίασε και το τραγούδι που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτόν.
Αφού παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις, ακολούθως τα παιδιά έσπασαν ταυτόχρονα μπαλόνια, μια δράση που έγινε πανελλαδικά, συμβολίζοντας το σπάσιμο της σιωπής και ταυτόχρονα τη δύναμη που έχουν να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass