Γλέντησαν με την ψυχή τους οι Λαρισαίοι

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ *Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 14:05

Βούλιαξε από κόσμο η Κεντρική πλατεία της Λάρισας χθες Τσικνοπέμπτη στο μεγάλο γλέντι που οργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων για τους πολίτες, με τον Γιάννη Ζουγανέλη να απογειώνει το κέφι με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος έσυρε πρώτος τον χορό μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Θωμά Ρετσιάνη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Εξωστρέφειας, κ. Φώτη Τζατζάκη, και πολλούς συνεργάτες του, αλλά και δημοτικούς συμβούλους, που βρέθηκαν στον χώρο για να διασκεδάσουν μαζί με τον κόσμο.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους και δήλωσε ότι η πόρτα του Δήμου είναι πάντα ανοιχτή για τους πολίτες. Ο Γιάννης Ζουγανέλης μαζί με τους συνεργάτες του, τον γνωστό Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και την Ευανθία Κρητικού, παρουσίασε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Φυσικά η ανατρεπτική του σάτιρα έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στη χθεσινή γιορτή, σκορπίζοντας άφθονο γέλιο, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στα θύματα των Τεμπών και στις πλημμύρες, καθώς, όπως δήλωσε και ο ίδιος, η ψυχαγωγία βοηθάει τη μνήμη και είναι απαραίτητη η ισορροπία στη χαρά και τη σκέψη.
Φυσικά από το «μενού» της χθεσινής ημέρας δεν έλειψαν τα πατροπαράδοτα σουβλάκια και το κρασί που έρεε άφθονο, ούτε και οι σερπατίνες και τα κομφετί με τους μικρούς καρναβαλιστές που έκαναν χθες την εμφάνισή τους.
Η αρχή για τα «Αποκριάς Δρώμενα» του Δήμου Λαρισαίων έγινε και η συνέχεια αναμένεται εξίσου ψυχαγωγική την Παρασκευή 15 Μαρτίου, το μεσημέρι, με σημείο εκκίνησης την Αυλή του Μύλου, όπου μουσικά σχήματα, μαζί με Συλλόγους, θα παρουσιάσουν αποκριάτικα έθιμα, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας «μπουλούκι» καρναβαλιστών, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, θα περιφέρεται στο κέντρο της πόλης.
Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (16 Μαρτίου) στην Κεντρική πλατεία καρναβαλιστές θα αναβιώσουν το «γαϊτανάκι» υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών, ενώ το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν οι «φωτιές», έθιμο το οποίο θα αναβιώσει τόσο στο κέντρο της πόλης (πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο και πλατεία Ταχυδρομείου) όσο και σε συνοικίες (Πάρκο Χατζηχαλάρ, πλατεία Μαρίνου Αντύπα στο Αβέρωφ, στον Άγιο Θωμά, θα υπάρχουν δράσεις και στη συνοικία της Φιλιππούπολης) με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων.
Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στο Πάρκο των Χρωμάτων, στο Χατζηχαλάρ, θα προσφερθούν τα παραδοσιακά εδέσματα (φασολάδα, χαλβάς, σαρακοστιανά), ενώ θα γίνει και το πέταγμα του αετού, συνοδεία λαϊκής-παραδοσιακής ορχήστρας.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass