«Διαχρονικό το νόημα της εξέγερσης του Κιλελέρ»

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 16:10

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ, η Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «το διαχρονικό νόημα της εξέγερσης του Κιλελέρ είναι πάντα επίκαιρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τιμά την ιστορική εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μια εξέγερση που η θύμησή της δεν πρέπει να έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα, αλλά οφείλει να έχει επίκαιρο και διαχρονικό νόημα στο πέρας της ιστορίας. Σήμερα παραμένουν επίκαιρα, όσο ποτέ άλλοτε, τα μηνύματα του αγώνα των αγροτών του Κιλελέρ και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά με τις φετινές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια και τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουν και σήμερα την εγκατάλειψη από την πλευρά της Κυβέρνησης, που τους αφήνει στην ουσία αβοήθητους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των κλιματικών καταστροφών, των καιρικών ζημιών, καθώς και του υπερβολικού κόστους παραγωγής που τους οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα. Από τα όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής, αλλά και τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό χώρο και έχουν ως συνέπεια τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών.
Αποτέλεσμα είναι να εγκαταλείπουν όλο και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι την παραγωγική δραστηριότητα και να σβήνουν καλλιέργειες στον πρωτογενή τομέα. Στις μέρες μας οι παραγωγοί εναντιώνονται στη συγκέντρωση της αγροτικής γης σε λίγα «χέρια», στο ξεπούλημα των συνεταιρισμών και των υπηρεσιών του Δημοσίου στους ιδιώτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και στηρίζει τους αγώνες και τις προσπάθειές τους για να δικαιωθεί σήμερα το διαχρονικό νόημα της εξέγερσης του Κιλελέρ. Για να μην κλείσει καμία αγροτική εκμετάλλευση, ώστε ο αγροτικός τομέας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και οι Έλληνες αγρότες να ζήσουν με αξιοπρέπεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass