Μηνύματα για τη γυναίκα

ΦΟΡΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2024 14:21

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, σε μηνύματά τους τοπικοί φορείς και σύλλογοι, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

*«Συμπαράταξη Λαρισαίων»: «Το αίτημα του γυναικείου κινήματος για ισότητα εξακολουθεί και είναι επίκαιρο όχι μόνον ως διεκδίκηση δικαιωμάτων και ευκαιριών σε σχέση με τους άνδρες, αλλά κυρίως ως αίτημα μιας κοινωνίας που της αναγνωρίζει τη δυναμική παρουσία και προσφορά σε πολλαπλούς ρόλους και τομείς.
Η ισότητα των φύλων είναι βασική αξία και θεμελιώδες δικαίωμα μιας κοινωνίας που στη σημερινή εποχή, η κατάργηση των ανισοτήτων. Ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και στις ισότιμες ευκαιρίες,  αποτελούν το ζητούμενο για την κοινωνική συνοχή και ευημερία».
*Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος ν. Λάρισας: «Αυτή η μέρα είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης και όχι απλά μια άλλη επέτειος.
Διεκδικούμε Συλλογικές συμβάσεις με συγκροτημένα δικαιώματα σε όλους τους χώρους δουλειάς, ουσιαστικές αυξήσεις με βάση τις ανάγκες μας, επαναφορά των τριετιών για όλους.
Τιμούμε τους αγώνες του χθες και χαιρετίζουμε τους αγώνες του σήμερα, πιο δυνατές, πιο αποφασισμένες ανοίγουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας».
*Εργατικό Κέντρο Λάρισας: «Το μήνυμα της 8ης Μάρτη παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί η ανισοτιμία και η καταπίεση ζουν και βασιλεύουν για τις γυναίκες του μόχθου. Σήμερα, κάθε γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχα, φοιτήτρια, νεότερη ή ηλικιωμένη, βιώνει τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τα πολλαπλά πρόσωπα της βίας που αυτό αναπαράγει, σε κάθε πτυχή της ζωής της».
*Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αγιάς: «Όταν η μαχητικότητα και η διεκδίκηση για την ισότητα και των γυναικών διαχρονικά εκφράζεται στις 8 Μαρτίου ως ημέρα γιορτής των δικαιωμάτων από την μια και από την άλλη ο Γραμματέας του ΟΗΕ μας λέει πως για τα επόμενα 300 χρόνια η ισότητα ανά την υφήλιο είναι ακόμα ζητούμενο, ειδικότερα από τις χώρες που αντιμετωπίζουν τη γυναικεία ύπαρξη ως δεύτερης κατηγορίας, τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον φαντάζουν γιγάντια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass