Επί τάπητος ζημιές στο οδικό δίκτυο του Τυρνάβου

Σε συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Νικ. Ταχιάου, με τον δήμαρχο, Στ. Τσικριτσή

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 13:10

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Τυρνάβου με τις καταστροφικές πλημμύρες του φαινομένου «Ντάνιελ» (τον Σεπτέμβριο του 2023) ήταν το θέμα συζήτησης του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Νίκου Ταχιάου, με τον δήμαρχο Τυρνάβου, Στέλιο Τσικριτσή.

Ο Υφυπουργός βρέθηκε στον Τύρναβο στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους Δήμους της Θεσσαλίας και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, όπου σε κλειστή σύσκεψη ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, κ. Στέλιο Τσικριτσή, και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Δήμου, μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία. Ο κ. Τσικριτσής παρουσίασε τις ζημιές που υπάρχουν στην περιοχή και ζήτησε τη βοήθειά του και την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν προς όφελος των πολιτών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός δήλωσε τα εξής: «Αυτό που συζητήσαμε με τον Δήμαρχο αφορά κυρίως τις οδικές υποδομές. Δεν είναι μεγάλες οι ζημιές στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, αλλά δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς να το αγγίξουμε.
Περιμένουμε μέσα στις προσεχείς μέρες να έχουμε την τελική εικόνα από τις ζημιές που θέλει ο Δήμος να αποκαταστήσουμε και πολύ σύντομα εμείς θα προχωρήσουμε στις συμβασιοποιήσεις των απαραίτητων έργων για το σύνολο της Θεσσαλίας. Στο σύνολο της Θεσσαλίας θα αποταμιεύσουμε ποσό της τάξης 1,4 δισ. για την αποκατάσταση των σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών στη Θεσσαλία».
Ο δήμαρχος Τυρνάβου δήλωσε τα εξής: «Μας τιμά η παρουσία του Υπουργού και το ενδιαφέρον του, ώστε να δει διά ζώσης τα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Τυρνάβου και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου του. Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Υπουργός, δεν είναι τόσα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Τύρναβος. Κυρίως τα προβλήματα αφορούν τους πλημμυρισμένους αγροτικούς δρόμους, αλλά και στον ιστό της πόλης, τα 15,770 στρέμματα χωράφια που έχουν καταστραφεί και 70 σταυλικές εγκαταστάσεις στον Αμπελώνα και τον Βρυότοπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την παρουσία του εδώ και να του ευχηθώ καλή δύναμη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass