Κοινές δράσεις κατά της μυδοκαλλιέργειας

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2024 13:31

Αντιπροσωπεία του Δικτύου Δέλτα Πηνειού και Τεμπών συναντήθηκε χθες με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα. Ο Περιφερειάρχης έκανε μια σύντομη αλλά περιεκτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία και ο νομός Λάρισας αυτή την περίοδο και τα μέλη του Δικτύου κατέθεσαν τις προτάσεις τους σε θέματα που τους απασχολούν, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και άλλα.

Ιδιαίτερη αναφορά  στη συνάντηση έγινε στο θέμα της επικείμενης μυδοκαλλιέργειας στα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών. Ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις μέχρι τώρα κινήσεις και εκδηλώσεις του Δικτύου για το θέμα αυτό, καθώς και για τις εργασίες και τα αποτελέσματα του πανελλήνιου συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα στις 1 και 3 Μάρτη 2024 στο οποίο και συμμετείχαν.
Ο Δημήτρης Κουρέτας έδειξε από την αρχή ότι γνώριζε το θέμα στις λεπτομέρειές του και επικεντρώθηκε εκτός από την ενημέρωση φορέων και πολιτών της περιοχής, στην περιβαλλοντική και νομική επιχειρηματολογία που θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα. Για τον λόγο αυτό συν-αποφασίστηκαν κοινές επαφές και δράσεις στο άμεσο μέλλον.
Τη συνάντηση απασχόλησαν και δύο ακόμη σημαντικά θέματα: οι εργασίες και η ανάπτυξη-αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών και η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του έργου στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο.
Για όλα τα παραπάνω θέματα εκ μέρους του Δικτύου παραδόθηκαν στον Περιφερειάρχη σχετικά έγγραφα και τρία Υπομνήματα τα οποία συμφώνησαν και υπέγραψαν οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών και πολλοί μαζικοί φορείς της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass