Φιλικό κέντρο με κορύνες στους δρόμους

*ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΕ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΙΟΥ * ΙΣΧΥΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ *Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2024 14:51

Της Νατάσας Πολυγένη
Φρένο στην άναρχη στάθμευση των οχημάτων στις κεντρικές οδούς της πόλης βάζει η νέα δημοτική αρχή με την τοποθέτηση οριοδεικτών (κορύνες). Η τοποθέτησή τους ξεκίνησε χθες από την οδό Παπαναστασίου και θα συνεχιστεί με τις οδούς Παναγούλη και Μελετίου. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος σε δηλώσεις του υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη επίλυσης του κυκλοφοριακού ζητήματος στην πόλη και προανήγγειλε και τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης (πάρκινγκ) πλησίον του κέντρου που αναμένεται να λειτουργήσουν στο επόμενο διάστημα.
«Θέλουμε ένα πιο λειτουργικό, πιο φιλικό κέντρο, ούτως ώστε η καθημερινότητα όλων μας στην πόλη μας να είναι πιο εύκολη και πιο διαχειρίσιμη. Επιδιώκουμε μία πιο δημοκρατική διαίρεση του δημόσιου αστικού χώρου ούτως ώστε και οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν άνετα τη ζωντάνια του κέντρου της πόλης μας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η τοποθέτηση οριοδεικτών σε κεντρικές οδούς της πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ρυθμίσει προβλήματα στάθμευσης σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, ούτως ώστε να ρυθμίσουμε καταστάσεις που προέκυψαν κατά το παρελθόν. Το πρώτο διάστημα θα χρειαστεί μια περίοδος προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας ειδικά για το πρώτο διάστημα θα είναι καθημερινή, ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και το νέο πλαίσιο λειτουργίας του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων, αναφέροντας μεταξύ άλλων «επεξεργαζόμαστε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων, το οποίο θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό και να τηρηθεί απ’ όλους στο πλαίσιο συμφωνιών που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο αξιοβίωτη. Αυτό προϋποθέτει συναίνεση και κυρίως εφαρμογή των κανονισμών απ’ όλους. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, να κάνουμε τη Λάρισα, την πόλη μας, μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Θα υπάρχει και η συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας με την οποία βρισκόμαστε σε μια πολύ γόνιμη συνεργασία, γιατί ειδικά το πρώτο διάστημα θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Είναι μια πραγματικότητα η οποία είναι γνωστή στους Λαρισαίους και ευελπιστούμε ότι θα δώσει λύσεις στο οξύ πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στις κεντρικές αρτηρίες, που δημιουργεί τεράστιο έμφραγμα σε ώρες αιχμής. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τη βοήθεια όλων, την ανοχή όλων, γιατί αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται για το όφελος των περισσότερων». Τέλος, ο κ. Μαμάκος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της στάθμευσης αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και για τον λόγο αυτό η δημοτική αρχή κινήθηκε τάχιστα και σύντομα θα ανακοινώσει τη λειτουργία δύο νέων πάρκινγκ πολλών θέσεων πλησίον του κέντρου, που διαμορφώνονται κατάλληλα γι’ αυτό τον σκοπό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass