Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2024 7:05

Εκδήλωση για ήπιες πρακτικές ελαιοκαλλιέργειας

Εκδήλωση παρουσίασης προγράμματος για νέες, ήπιες πρακτικές στην καλλιέργεια της ελιάς συνδιοργανώνουν ο «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», με την εταιρεία «PVG Food Hellas S.A.», που εδρεύει στον Πλατύκαμπο της Λάρισας και τη γαλλική εταιρεία «Pereolive», του Ομίλου «Layberie Fine Foods», την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου, τις ώρες 9 π.μ.-12 μ., στη Στυλίδα, στην αίθουσα του δημοτικού κτιρίου ΟΣΚ.

Στην εκδήλωση, στην οποία θα μετάσχουν εκπρόσωποι σημαντικών φορέων και ειδικοί επιστήμονες του κλάδου της ελιάς, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και συμπεράσματα του 3ετούς ερευνητικού προγράμματος καλλιέργειας ελιάς, «ΚΑΛΥΤΕΡΑ», που χρηματοδοτείται από τη γαλλική εταιρεία και στο οποίο δοκιμάζονται ήπιες καλλιεργητικές πρακτικές στην ελαιοκαλλιέργεια, μελετώντας τις επιδράσεις τους στο τελικό προϊόν.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην πολλαπλή ωφέλεια του αγροτικού κόσμου της περιοχής, αλλά και πανελλαδικά, καθώς στόχος του είναι να βελτιώσει την ποιότητα του τελικού προϊόντος και να αναβαθμίσει την εμπορική αξία της ελληνικής ελιάς, ακόμα περισσότερο, στον διεθνή ανταγωνισμό.

 

Οι Κύπριοι τιμούν την επέτειοτης 1ης Απριλίου

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας οργανώνει δοξολογία για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 10.15 π.μ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο απαγχονισθέντων αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη. Για καταθέσεις στεφάνων μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 6977-304.601.


Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου, με θέμα την εισήγηση της Ομοσπονδίας για την ατομική αξιολόγηση. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στον ίδιο χώρο, με την ίδια θεματολογία.

 

Εκδήλωση στη μνήμη του Απ. Μπατάλα
*Σήμερα στη Νίκαια

Ο Δήμος Κιλελέρ θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου εκδήλωση εις μνήμην του νεκρού αγρότη Αποστόλη Μπατάλα (1882-1910) από τη Νίκαια, ο οποίος έπεσε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των αγροτών στις 6 του Μάρτη 1910. Στις 11 π.μ. στον χώρο του μνημείου, επί της οδού Φαρσάλων στη Νίκαια, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν επίκαιρη ομιλία από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας, Γιώργο Ψαρούλη, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Μνημόσυνο Κων. Οικονόμου του εξ Οικονόμων στην Τσαριτσάνη

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά τη μνήμη του μεγάλου διδασκάλου του γένους, Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων, με τέλεση μνημοσύνου σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Τσαριτσάνη. Θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα και ομιλία για την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων, από τον Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρο.


Νέος Παιδικός  Σταθμός στους Γόννους

Ξεκινά η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Γόννων, του Δήμου Τεμπών, την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 09:00 π.μ. Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα να παρευρεθούν παιδιά που κατάγονται από τους Γόννους και είναι ήδη εγγεγραμμένα στον Παιδικό Σταθμό Μακρυχωρίου. Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 09:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί αγιασμός.

 

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Τεμπών

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αντλιοστάσιο», στο Μακρυχώρι, με δεκαέξι θέματα στην ημερήσια διάταξη, μέσα στα οποία και η 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

 

Εκτακτη Συνέλευση Δασκάλων

Εκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας».

 

Το Γερακάρι γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας στο Γερακάρι Αγιάς, σήμερα Κυριακή, όπου στις 6:00 μ.μ.θα τελεσθεί, Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, υπό του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, Επιφάνιου Οικονόμου (ώρα προσέλευσης επισήμων 6:30).
Στις 7:00 θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και θα ακολουθήσει, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα χορού (παιδικό και ενηλίκων) του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γερακαρίου και δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού.
Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας υπό του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Δημητριάδος αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαϊωάννου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

 

Εκδήλωση για την ελαστικότητα των ποινών
*Από την Ενωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Λάρισας

Η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Λάρισας (ΕΑΝΔΙΛ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ελαστικότητα των ποινών: Αναστολή, μετατροπή, υφ’ όρον απόλυση μετά τον Ν. 5090/2024», την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Μεγάρου Λάρισας.  Μετά τους χαιρετισμούς προσκεκλημένων θα γίνουν εισηγήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass