Κέλλας: Αδιαπραγμάτευτος για την Εκκλησία ο σεβασμός κάθε προσώπου

Ανέφερε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 14:10

«Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί μία θριαμβική γιορτή – ορόσημο της Εκκλησίας μας, κατά την οποία πανηγυρίζουμε το τέλος της Εικονομαχίας, την αναστήλωση των εικόνων και την ενότητα των πιστών.

Τούτη τη μέρα, βέβαια, που συνιστά αφετηρία αναστήλωσης των αρχών και αξιών του λαού και του έθνους μας, η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στους Ρώσους πολίτες, που επλήγησαν βάναυσα από το τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο και καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας και πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρήστος Κέλλας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας. Ο Λαρισαίος πολιτικός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Ιγνάτιου Μουρτζανού, για την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων, προσθέτοντας: «Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εκφράζει την Ενότητα, που η Εκκλησία μας με σεβασμό απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο προς κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος κι εθνότητας, προασπίζει και διακηρύσσει, όπως ακριβώς διδάσκει ο Χριστός για το ποίμνιό του, στο διάβα των αιώνων.  Η Ορθοδοξία, αποτελεί πνευματικό εφαλτήριο και πηγή δύναμης για τον ελληνισμό και η Εκκλησία μας θα συνεχίσει να φωτίζει, με το φως της πίστης, τον δρόμο του λαού μας. Χρόνια πολλά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass