Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 9:21

Αλλαγές στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιούνται οι παρακάτω αλλαγές στο Δ.Σ του ΕΛΓΑ: Προσωρινός αντιπρόεδρος ορίζεται ο Χρήστος Φλώρος, καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Κατέχει τη θέση άμισθου Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα που σχετίζεται με θέματα διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (από Ιαν. 2024).

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζεται η Αργυρώ Αργύρη, Δικηγόρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Δελημήτη του Θεοφίλου, Γεωπόνο. Τακτικό μέλος ορίζεται η Αικατερίνη Δαρδαμάνη, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρώτριά της την Ειρήνη Τάτση, υπάλληλο του ιδίου κλάδου, ειδικότητας και Υπουργείου. Τακτικό μέλος ορίζεται ο Σπυρίδων Ρίζος, Γεωπόνος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αναπληρωτή του τον Βασίλειο Δελησταμάτη, Κτηνίατρο, μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.
Πρόεδρος του Οργανισμού παραμένει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Η θητεία του προσωρινού Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. λήγει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού του Αντιπροέδρου του Οργανισμού σύμφωνα με τον ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες. Η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων μελών λήγει στις 19/11/2025.

 

Εργαστήρι εκπαιδευτικών
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ  *ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Εργαστήριο με τίτλο «Προωθώντας την επικοινωνία στον αυτισμό: Πρακτικές αρχές για νευροτυπικούς» διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 14 Απριλίου, στον Μύλο του Παππά (αίθουσα «αμφιθεάτρο», 2ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο. Εισηγήτρια θα είναι η κ. Λίλα Κοσσυβάκη, επίκουρη καθηγήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), επί τιμή ανώτερη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, Ηνωμένο Βασίλειο. Η ώρα προσέλευσης είναι: 09:30 π.μ - 10 π.μ. Έναρξη – λήξη του εργαστηρίου: 10 π.μ. - 12:30 μ.μ.
Στο εργαστήριο θα συζητηθεί η επίδραση των νευροτυπικών (μη-αυτιστικών) στην επικοινωνία των αυτιστικών. Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθεί τι είναι η επικοινωνία και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στα άτομα με αυτισμό. Στη συνέχεια, θα γίνει αναφορά εν συντομία σε ερευνητικά δεδομένα που αποδεικνύουν τη σημασία χρήσης ενός βοηθητικού στυλ αλληλεπίδρασης και θα παρουσιαστεί λεπτομερώς μία παρέμβαση, η οποία αναπτύχθηκε στην Αγγλία και περιλαμβάνει 13 γενικές αρχές (π.χ. χρήση περιορισμένου και συγκεκριμένου λόγου, επίδειξη διαθεσιμότητας) και 8 επικοινωνιακές ευκαιρίες (π.χ. διακοπή στη μέση μιας ευχάριστης αλληλεπίδρασης, προσφορά ουσιαστικών επιλογών) που προωθούν την επικοινωνία στα αυτιστικά άτομα. Στο τέλος θα γίνουν ερωτήσεις από το κοινό.  Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς. Ιστότοπος: https://www.autismthessaly.gr/. Πληροφορίες: Γραμματεία κ. Νικολέτα Θεοδωροπούλου. Τηλ. 2410-613.112, Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 15.00, email: seminars@autismthessaly.gr.

 

Βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης άγχους
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη του «Βιωματικού Εργαστηρίου Διαχείρισης Άγχους: Πώς μπορείτε να κάνετε το άγχος φίλο και σύμμαχό σας». Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων και στην αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, μέσω της εφαρμογής ψυχολογικών τεχνικών, ασκήσεων αναπνοής και ενσυνειδητότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στα είδη άγχους και αναγνώριση των συμπτωμάτων, την εκπαίδευση σε ασκήσεις αναπνοών και σε ασκήσεις ενσυνειδητότητας και τη δημιουργία πλάνου εφαρμογής των ψυχολογικών τεχνικών βάσει των προσωπικών αναγκών και απολογισμός της συνολικής εμπειρίας. Το βιωματικό εργαστήριο είναι δωρεάν, θα υλοποιηθεί διά ζώσης και ολοκληρώνεται σε 4 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών, στις ημερομηνίες: 03/04, 10/04, 17/04, 24/04 στον Πολυχώρο Πρεβέντη (Παρ. Φιλελλήνων 3, Λάρισα ) και απευθύνεται σε 20 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) ενήλικες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν νέους τρόπους δημιουργικής διαχείρισης των προκλήσεων της καθημερινότητας, αλλά και ιδιαίτερα στρεσογόνων καταστάσεων. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Το «Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους: Πώς μπορείτε να κάνετε το άγχος φίλο και σύμμαχό σας» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

 

Ενημερώθηκαν για την πράσινη ενέργεια
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β2 ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Για το πρόγραμμα «NETMETERING» επιδοτούμενο φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη με ή χωρίς μπαταρία ενημερώθηκαν οι μαθητές του Β2 του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου. Ο κ. Βασίλης Πεζούλας, Μηχανολόγος Μηχανικός ενημέρωσε τα παιδιά ότι το πρόγραμμα είναι ο συμψηφισμός παραγόμενης – καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και εφαρμόζεται, κυρίως, για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Το NETMETERING επιτρέπει τον καταναλωτή να καλύψει ένα σημαντικό μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει, ενώ  παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της «πράσινης» ενέργειας που παράγει το φωτοβολταϊκό του σύστημα. Ο όρος «net» προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας σε μια ορισμένη χρονική περίοδο. Την ενημέρωση παρακολούθησε η φυσικός Ισμήνη Γκαντζώρα. Έγινε στα πλαίσια της διδασκαλίας του 3ου Κεφαλαίου της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄ Λυκείου «ΦΩΣ – σωματιδιακή φύση του φωτός». Μετά την ενημέρωσή τους, οι μαθητές αποφάσισαν να προτείνουν την ένταξη του φωτοβολταϊκού συστήματος που έχει τοποθετηθεί στη στέγη του σχολείου, πριν έναν χρόνο, στο πρόγραμμα και να γίνεται ο συμψηφισμός παραγόμενης – καταναλισσόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, προς όφελος του σχολείου και του περιβάλλοντος.

 

Ημερίδα για τη γεωργία και τη διατήρηση των εδαφών

Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Γεωργία Διατήρησης Εδαφών, οφέλη και δυσκολίες εφαρμογής της, αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. στη συνεδριακή αίθουσα «Ιωάννης Παπαδάκης», Θεοφράστου 1, περιοχή Αβέρωφ. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: Η Γεωργία Διατήρησης Εδαφών στη λεκάνη της Μεσογείου. Οφέλη και δυσκολίες εφαρμογής της Θ. Γιτσόπουλος, Κύριος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Εφαρμογή Γεωργίας Διατήρησης στην καλλιέργεια Σκληρού Σιταριού Θ. Γέμτος, Ομ. Καθηγητής Πα/μιο Θεσσαλίας, Επίδραση της Γεωργίας Διατήρησης Εδαφών στη Ποιότητα του Εδάφους Ε. Ευαγγέλου, Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σύγκριση συμβατικής και μειωμένης κατεργασίας εδάφους σε κύκλο αμειψισποράς. Αποτελέσματα από το έργο CAMA Θ. Γιτσόπουλος, Κύριος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

 

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι. Κυρίαρχο αίτημα η κατάργηση της αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.


Συνέλευση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και περιχώρων

Γενική συνέλευση των μελών του συγκαλεί την Κυριακή 31 Μαρτίου ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και περιχώρων με θέματα συζήτησης τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του τετραμήνου από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 και τον προϋπολογισμό 2024. Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 10.30 π.μ.

 

Ομιλία για τον θυμό στην οικογένεια

Ομιλία με θέμα «Η διαχείριση του θυμού στην οικογένεια» και ομιλήτρια την εκπαιδευτικό και μέλος της Αδελφότητας ‘’Χριστιανική Ελπίς’’ κα Ελπίδα Κοροσίδου διοργανώνει σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων η Χριστιανική Εστία Λάρισας.

 

Καταχώρηση αδειών λαϊκών αγορών στο Ο.Π.Σ.Α.Α.

Από τον Δήμο Λαρισαίων (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών – Τμήμα Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων) ανακοινώθηκε ότι οι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών έχουν την υποχρέωση καταχώρησης των αδειών τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α) μέχρι το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024. Η καταχώρηση των αδειών γίνεται ηλεκτρονικά, με τη χρήση κωδικών TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση: openmarket.mindev.gov.gr.

 

Συνέλευση αντιπροσώπων σωματείων του ΕΚΛ

Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στην ισόγεια αίθουσα του ΕΚΝΛ «Τάκης Τσιόγκας». Οι αντιπρόσωποι που εξέλεξαν τα σωματεία θα αποτιμήσουν τη δράση του ΕΚΝΛ τη χρονιά που πέρασε και θα καθορίσουν το νέο διεκδικητικό πλαίσιο . Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι τα εξής: Διοικητικός απολογισμός 2023 - Πρόγραμμα Δράσης 2024. Οικονομικός Απολογισμός 2023. Οικονομικός Προϋπολογισμός 2024. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής. Ομιλίες, ψηφίσματα, ψηφοφορίες για έγκριση ψηφισμάτων, διοικητικού απολογισμού, οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού.

 

Στήριξη επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται η προδημοσίευση που αφορά την 1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-73-2.3 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση / εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Σ.Σ. ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023-2027».
Όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο, στόχος της Παρέμβασης είναι «η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε μεταποιημένα ποιοτικά προϊόντα, αλλά και την αύξηση των δυνατοτήτων διείσδυσης στις διεθνείς αγορές, μέσω της αξιοποίησης της πρώτης ύλης της πρωτογενούς παραγωγής, της ενσωμάτωσης της καινοτομίας, της ανάπτυξης μεθόδων και διαδικασιών προστασίας του περιβάλλοντος που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Καθοριστική σημασία για τη στήριξη των επενδύσεων έχει τόσο η διατήρηση όσο και η δημιουργία θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στην κοινωνική σταθερότητα και στην οικονομική ανάπτυξη τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η προστασία της ανθρώπινης υγείας. Προτεραιότητα, στην περίπτωση επιχορήγησης δίνεται, μεταξύ των άλλων, σε επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης γεωργικών προϊόντων με σήμανση (Εθνικά και Ενωσιακά Πρότυπα), καθώς και σε επιχειρήσεις που μετέχουν σε σχήματα συμβολαιακής γεωργίας». Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, καθώς και οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων (ως πρώτη ύλη) που ανήκουν στο παράρτημα Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργίας της Ε.Ε. και το τελικό προϊόν είναι γεωργικό. Να διευκρινιστεί ότι η ένταση στήριξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθορίζεται στο 50%. Ολόκληρη η προδημοσίευση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας «Νέα - Ανακοινώσεις»
https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5536.

 

Ακολουθίες Χαιρετισμών στον Αγιο Νικόλαο

Κάθε Παρασκευή, στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελούνται τέσσερις ακολουθίες Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ως εξής: Α´ Ακολουθία 16:00 έως 17:15, Β´ Ακολουθία: 17:30 έως 18:45, Γ´ Ακολουθία: 19:30 έως 20:45, Δ´ Ακολουθία: 21:30 έως 22:45, για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους.

 

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» και ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αρωγή» θα πραγματοποιήσουν νέο σεμινάριο για πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας, την Κυριακή 14 Απριλίου, τις ώρες 16:00-20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα. Η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Ο αριθμός των συμμετεχόντων/-ουσών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΑΒ, είναι πενήντα (50) άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής. Προηγούνται όσοι/-ες δεν έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα σεμινάρια. Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με τη συμπλήρωση της φόρμας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://docs.google.com/forms/d/1RFRaMn8APjsNNZISvvRgPQd_WTB_b3tLfOFgjOw0_fg/edit?hl=EL (συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται με κεφαλαία γράμματα)».
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6932-658.217, κ. Γιαννόπουλος Ιωάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» και 6937-287.172, κ. Κουκούλης Γεώργιος, πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αρωγή» Αμπελώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass