Αναγκαία η αποκατάσταση της γέφυρας στα Τέμπη

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2024 13:45

Τις κυβερνητικές προθέσεις για την άμεση τεχνική αποκατάσταση της γέφυρας πρόσβασης στον ναό της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη διερευνά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού, Υποδομών-Μεταφορών και Οικονομίας Οικονομικών.

Στο κείμενο της ερώτησής του αναφέρει τα εξής: «…Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 άφησαν πίσω τους μεγάλες πληγές σε διάφορες υποδομές της περιοχής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η γέφυρα των Τεμπών που οδηγεί προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, όπου οι πλημμύρες και τα ορμητικά νερά του Πηνειού προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και καταστράφηκε το κατάστρωμά της. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι η συγκεκριμένη γέφυρα έχει μεγάλη διαχρονική, πολιτισμική αξία και μαζί με το εκκλησάκι αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή τους, καθώς εδώ και πολλές δεκαετίες την επισκέπτονται τόσο οι ντόπιοι κάτοικοι όσο και αρκετός κόσμος που διέρχεται οδικώς από τα Τέμπη. Επίσης, οι μικροεπιχειρήσεις πέριξ του ναού που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των επισκεπτών-προσκυνητών καταστράφηκαν ολοσχερώς, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία. Θεωρούν οι ως άνω ότι οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν κατά προτεραιότητα να προχωρήσουν στην ανακατασκευή των αναγκαίων υποδομών σε έναν τόσο πολυσύχναστο χώρο, καθώς ο κόσμος δεν θα σταματήσει να επισκέπτεται τον ιερό τόπο. Επίσης, η αποκατάσταση και η συντήρηση των εικόνων του ναού, καθώς και οι αναγκαίες εργασίες εντός του ιερού χώρου πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα της Πολιτείας. Οι κάτοικοι, αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή των Τεμπών ζητούν: α) Την άμεση τεχνική αποκατάσταση της γέφυρας πρόσβασης στον ναό της Αγίας Παρασκευής, β) την κατασκευή σχετικών υποδομών για τους επισκέπτες και ΑμεΑ, γ) την οικονομική στήριξη των μικροεπαγγελματιών, ώστε να ξαναγυρίσουν και στον χώρο εργασίας τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass