Διαρκής η μομφή ΚΚΕ στην Κυβέρνηση ΝΔ

Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2024 14:40

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη και διαρκής, όπως και απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο αντιδραστικό κράτος, στο σάπιο σύστημα. Και αυτήν τη μομφή κάνουμε πράξη κάθε μέρα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, αλλά και στα νομοσχέδια που φέρνετε στη Βουλή» τόνισε στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Η μομφή του ΚΚΕ αφορά όλα τα πεπραγμένα της αντιλαϊκής διακυβέρνησης της ΝΔ, είπε, «γιατί ξέρετε πολύ καλά και εσείς του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, πως ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε ούτε εκατοστό να βγείτε έξω από το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού μοιράζεστε με τη ΝΔ μια θέση στο κέντρο του κάδρου, δίνοντας από τη θέση της αντιπολίτευσης χέρι βοηθείας στη Νέα Δημοκρατία με την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων. Έτσι, λοιπόν, η μομφή μας αφορά την πολιτική της απελευθέρωσης της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να οδηγηθούμε σε αυτό το έγκλημα» και αποτελεί πολιτική πιστή στη στρατηγική Ε.Ε. του κεφαλαίου που υπηρετούν η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, αποτέλεσμα είναι ο διαχωρισμός και μετέπειτα η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, που φέρνει κέρδη σε λίγους επιχειρηματίες, αλλά και «την υποβάθμιση του σιδηροδρόμου με ασυντήρητο και επικίνδυνο δίκτυο, υποδομές, απαρχαιωμένο τροχαίο υλικό, υποστελέχωση, τραγικές και επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα μηχανοστάσια με δεκάδες μικρά και μεγάλα ατυχήματα», με την ασφάλεια των επιβατών να πηγαίνει περίπατο. «Η μομφή μας αφορά την εγκληματική πολιτική διάλυσης κάθε έννοιας πολιτικής προστασίας που εφαρμόσατε όλοι σας όσοι κυβερνήσατε για τα κρίσιμα έργα και τις υποδομές για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση με τις γνωστές τραγωδίες στην Εύβοια, στον Έβρο, αλλά και στη Θεσσαλία με τις τελευταίες πλημμύρες. Έργα και υποδομές που σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται ποτέ με καμία Κυβέρνηση και με καμία περιφερειακή διοίκηση, αφού για όλους εσάς τα άκρως απαραίτητα έργα δεν είναι ελκυστικά, δεν είναι επιλέξιμα, όπως λέει η Ε.Ε.», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως «η μομφή μας, λοιπόν, συγχρόνως είναι και στην πολιτική που υποτάσσει τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας και των παροχών στα κριτήρια του κόστους, της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της εμπορευματοποίησης, της ατομικής ευθύνης, με αποτέλεσμα τα οξυμένα προβλήματα του λαού για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του συνεχώς να επιδεινώνονται και στην υπηρέτηση ακριβώς αυτής της στρατηγικής όλα τα κόμματα συμφωνείτε, αφού έχετε ως ιερό δισκοπότηρο τη στρατηγική της Ε.Ε.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass