Τιμάται η εξέγερση στο Κιλελέρ, «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες

*Σήμερα στον χώρο του μνημείου *Παρουσία του υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Διον. Σταμενίτη *Διαμαρτυρία οργανώνει η ΕΟΑΣΝΛ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2024 14:10

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης των 114 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910, στον χώρο του μνημείου στο Κιλελέρ, όπου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης.

Την εκδήλωση οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ και το πρόγραμμα έχει ως εξής: 11:15 άφιξη προσκεκλημένων, 11:30 επιμνημόσυνη δέηση, καλωσόρισμα του δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανασίου Νασιακόπουλου, χαιρετισμοί εκπροσώπων Ένωσης Νέων Αγροτών Ν. Λάρισας, Συνεταιριστικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδος, πολιτικών κομμάτων, ομιλία περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριου Κουρέτα, ομιλία εκπροσώπου της Κυβέρνησης. Στις 13:00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
Στο μεταξύ, σε κινητοποίηση και συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο μνημείο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ, αντιδρώντας στον επίσημο εορτασμό της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, θα προχωρήσουν αγρότες που θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και του πρώην μπλόκου Πλατυκάμπου. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας «θέλουμε να περιφρουρήσουμε τον χώρο του μνημείου, για να μην γίνει ακόμα μία φιέστα, να μην ακούσουμε λόγια συμπάθειας, ότι έχουμε δίκιο και αόριστες υποσχέσεις, όπως ακούμε εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι χρειάζεται να δώσει λύσεις τώρα, δεν μας αρκούν πλέον τα λόγια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass