«Ταξίδεψε τον ελληνικό κινηματογράφο στα πέρατα του κόσμου»

Με αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό, Θεόδ. Αγγελόπουλο άνοιξε χθες τις πύλες του το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου - Το σημερινό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 13:41

Με αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, «που έστειλε τον ελληνικό κινηματογράφο στα πέρατα του κόσμου», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας Θάνος Μουκούλης, άνοιξε χθες τις πύλες του το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου, διοργάνωση που περιλαμβάνει την προβολή συνολικά 16 ταινιών όλη την εβδομάδα.


Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε νωρίς χθες το βράδυ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, με τον κ. Μουκούλη σημειώνοντας στο χθεσινό αφιέρωμα προς τιμή του Θ. Αγγελόπουλου να υπενθυμίζει ότι ο μεγάλος δημιουργός είχε παραβρεθεί σε όλες τις προβολές ταινιών του στη Λάρισα, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός «για τον μεστό του λόγο και την κοινωνικοπολιτική του σκέψη».
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Λαρισαίων, Αθ. Μαμάκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμ. Ρετσιάνης, ενώ νωρίτερα η Ράνια Τσοχατζή έπαιξε στο πιάνο μελωδίες από τον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Ο θεωρητικός του κινηματογράφου Στράτος Κερσανίδης μίλησε για τον Θεόδ. Αγγελόπουλο και την ταινία «Τοπίο στην Ομίχλη» που προβλήθηκε στη συνέχεια.
Την ταινία «Σεπτέμβρης» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου προλόγισε το μέλος του ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας Θεοδώρα Μουκούλη, ενώ στην προβολή παραβρέθηκαν η σκηνοθέτης Πέννυ Παναγιωτοπούλου και η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη, οι οποίες συνομίλησαν με το κοινό, ενώ τιμήθηκαν στη συνέχεια από τους διοργανωτές για τη συμμετοχή τους.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Το 7ο Πανόραμα θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου, ενώ τιμώμενος δημιουργός είναι ο Ντίνος Κατσουρίδης. Αύριο Τρίτη θα τιμηθεί η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου, μεθαύριο Πέμπτη θα τιμηθεί η ηθοποιός Άννα Βαγενά, ενώ θα τιμηθεί επίσης και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών που γιορτάζει τα 50 χρόνια της, ενώ το «παρών» θα δώσουν σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου έχει ως εξής:
-7 μ.μ.: «ANIMAL»της Σοφίας Εξάρχου. 2023, 116’.
Την ταινία θα προλογίσει η Ελένη Αναστασοπούλου. Η κα Αναστασοπούλου έχει στενή σχέση με τον κινηματογράφο. Μsc: Κινηματογραφική – Τηλεοπτική Συγγραφή, ΠΔΜ – ΑΠΘ.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η βραβευμένη ηθοποιός της ταινίας Δήμητρα Βλαγκοπούλου και θα τιμηθεί.
-9.15 μ.μ.: Θα προβληθούν 4 ταινίες μικρού μήκους:
1). «Air Hostess», του Θανάση Νεοφώτιστου. 2023, 20;
2). «Wings», του Φοίβου Ήμελου. 2023, 17’.
3).«Lost and Found”, της Βίβιαν Παπαγεωργίου. 2021, 10’.
4). «Αερολίν», του Αλέξη Κουκιά. 2023, 19’.
5). «Apiece of Liberty»,της Αντιγόνης Καπάκα.2023, 10’.
6). «Alacarte»,του Ταξιάρχη Δεληγιάννη & του Βασίλη Τσιουβάρα, 2022, 12’.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass