Μάθημα πατριδογνωσίας στο Ομόλιο

Ο βουλευτης Μαξ. Χαρακοπουλος στο Λαογραφικο Γεωργικο Εκθετηριο Ομολιου

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 14:21

«Το Λαογραφικό-Γεωργικό Εκθετήριο Ομολίου “Μαρίνος Αντύπας” αποτελεί ένα πραγματικό λαογραφικό κόσμημα. Τα εκθέματά του προβάλλουν με τρόπο παραστατικό μια ολόκληρη εποχή που πέρασε πια στην ιστορία, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται άμεσα με τα κοινωνικά γεγονότα των αρχών του 20ού αιώνα, και κυρίως την εξέγερση των κολίγων.

Θεωρώ ότι αυτός ο χώρος, δίπλα στον τόπο ταφής του Μαρίνου Αντύπα, συνιστά την ιδανικότερη απότιση τιμής στον μεγάλο κοινωνικό αγωνιστή, που θυσιάστηκε για τη δικαιοσύνη και την πρόοδο των αγροτών της Θεσσαλίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη δημιουργία και τη διατήρηση του Λαογραφικού Γεωργικού Εκθετηρίου Ομολίου σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση, και με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω τις διευθύνσεις των σχολείων να το εντάξουν στους προορισμούς των εκπαιδευτικών εκδρομών τους. Καλύτερο μάθημα ιστορίας του τόπου μας δεν θα μπορέσει να γίνει από την επίσκεψη σε αυτόν τον εδώ τον όμορφο εκθεσιακό χώρο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στο Λαογραφικό-Γεωργικό Εκθετήριο Ομολίου “Μαρίνος Αντύπας”, το οποίο στεγάζεται στο τέως κοινοτικό κατάστημα Ομολίου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη για τη λειτουργία του μουσείου την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ομολίου κ. Ελένη Παλάκα, την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Πάτρα Μυλωνά και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ομολίου κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά.
Σημειώνεται ότι στο μικρό μουσείο, που εγκαινιάσθηκε το 2007, επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Τσιτσέ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Μαρίνου Αντύπα, φιλοξενούνται αγροτικά και κτηνοτροφικά εργαλεία προμηχανικού τύπου, εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass