Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Απρ 2024 8:56

Στους Χαιρετισμούς της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών οι Σαμαριναίοι

Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή για τους Γ’ Χαιρετισμούς στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 6932-432.375 Αβέλα Γεωργία και 6980-250.048 Γκαμπέτα Μαρία.

 

Ακολουθίες Χαιρετισμών στον Αγιο Αχίλλιο
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάθε Παρασκευή βράδυ θα τελούνται στον Άγιο Αχίλλιο δύο ακολουθίες χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Η πρώτη 7.30–9.00 μ.μ. και η δεύτερη 9.20–10.30 μ.μ. για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλους όσους διευκολύνονται τις βραδινές ώρες. Ειδικά την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου (19 Απριλίου), θα τελεστούν η πρώτη στις 7.00 μ.μ. και η δεύτερη στις 9.00 μ.μ.


Ιδρυτική συνδιάσκεψη νέας ενωτικής κομμουνιστικής οργάνωσης
Tο σχέδιο θέσεων για την ιδρυτική συνδιάσκεψη μίας νέας ενωτικής κομμουνιστικής οργάνωσης, θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι, ΑΡΑΝ, Κ. Σχέδιο και Ανένταχτοι σε εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα, αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, ο Χρήστος Τουλιάτος που θα παρουσιάσει το σχέδιο θέσεων της ιδρυτικής συνδιάσκεψης και ο Δημ. Παπαδόπουλος. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «μια πορεία που ετοιμάζουμε καιρό φτάνει σε έναν πρώτο σημαντικό σταθμό της. Έναν ενδιάμεσο σταθμό σε μία ευρύτερη πορεία για την ανασυγκρότηση και την ανασύνθεση της κομμουνιστικής προοπτικής».


Εκδρομή στη Μονή Αγίου Νικόδημου στον Πυργετό
Μετάβαση στην Ιερά Μονή Αγίου Νικόδημου, στον Πυργετό, οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Λάρισας, την Παρασκευή 5 Απριλίου, για την παρακολούθηση των χαιρετισμών. Θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 5.30 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες να συμμετάσχουν, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο μέλος του Συλλόγου, κ. Φανούριο Γεωργούλη, στο 6975-659.451.

 

Αλογα προκάλεσαν ζημιές στον Τύρναβο
ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Σωρεία καταγγελιών δέχθηκε ο Δήμος Τυρνάβου από πολίτες, για ζημιές που προκάλεσαν άλογα σε περιοχές του Δήμου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τυρνάβου Νικόλαο Νταλαγιάννη, «Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως ζημιές σε καλλιέργειες, σε αποθηκευμένες ζωοτροφές και σε κίνδυνο της ζωής οδηγών διερχόμενων οχημάτων. Προκειμένου για την αποφυγή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, οφείλουν οι κάτοχοι αλόγων της περιοχής να προβούν στην επιτήρηση των ζώων τους. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προβεί στην περισυλλογή τους με τη συνδρομή εθελοντών, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά και παράλληλα να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων κατά το μήκος του οδικού άξονα της περιοχής».

 

Εκδήλωση για τον προσκοπισμό
Τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυσή του τιμά ο προσκοπισμός της Λάρισας τη φετινή χρονιά, με σειρά εκδηλώσεων. Η πρώτη θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στις 11 το πρωί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει είσοδο της ελληνικής σημαίας, προσευχή, χαιρετισμούς, ομιλία από την παλαιά πρόσκοπο Φανή Μπλιώνα, αφιερωμένη στον Σπύρο Βλάχο, εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης του προσκοπισμού στη Λάρισα και στα γεγονότα που τον περιβάλλουν. Ακολουθούν απονομές τιμητικών διακρίσεων, τραγούδι του αποχωρισμού και αποχώρηση της ελληνικής σημαίας. Συνδιοργανωτές της γιορτής είναι η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass