Με το βλέμμα στο μέλλον για ευημερία των πολιτών

ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2024 13:36

«Σε αυτό το συνέδριο θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το σχέδιό μας, που θα διασφαλίσει την οικονομική ευημερία, την εθνική ασφάλεια, την ισότητα όλων των πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όπως αρμόζει σε ένα κόμμα που λειτουργεί με το βλέμμα στο μέλλον» τονίζει σε μήνυμά της ενόψει της σημερινής έναρξης του 15ου Συνεδρίου η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στη Θεσσαλία.
Στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
«Σε αυτό το συνέδριο θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενώς για την επόμενη ημέρα. Για τη μάχη των ευρωεκλογών, όπου πρέπει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αναδείξει άξιους εκπροσώπους, που θα διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θέτοντας στο τραπέζι ρηξικέλευθες προτάσεις.
Κυρίως, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το σχέδιό μας, που θα διασφαλίσει την οικονομική ευημερία, την εθνική ασφάλεια, την ισότητα όλων των πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όπως αρμόζει σε ένα κόμμα που λειτουργεί με το βλέμμα στο μέλλον.

Από το κέντρο της προσοχής μας δεν μπορεί να λείπει η πολύπαθη Θεσσαλία μας, η οποία έδωσε τον δικό της αγώνα για να ορθοποδήσει.
Στην προσπάθεια αυτή καταβάλαμε ως Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, όντες στο πεδίο καθ’ όλη την περίοδο της καταστροφής από τη θεομηνία, αλλά και κατά τη διάρκεια της επανάκαμψης της περιοχής. Μαζί πετύχαμε την παράταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και 3.180 εγκριτικών αποφάσεων του επιδόματος στέγασης για τους κατοίκους όλων των Δήμων της Θεσσαλίας μέχρι το τέλος του 2023. Ήμασταν εκεί φιλοξενώντας 32 πλημμυροπαθείς στις δομές μας στον Βόλο, τον Αμπελώνα, τη Γιάννουλη και τα Τρίκαλα, και σε συνεννόηση με τη ΔΥΠΑ συμβάλαμε στην παραχώρηση οκτώ εργατικών κατοικιών στον Δήμο Παλαμά για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των δημοτών του. Παράλληλα, μεριμνήσαμε και για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των συμπολιτών μας. Κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στάθηκε δίπλα στους πληγέντες στο Μουζάκι Καρδίτσας, τη Μαγούλα, το Παλαιοχώρι, τη Μεταμόρφωση, την Αγία Τριάδα, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά και τον Βλοχό. Την ίδια στιγμή, διαθέσαμε προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΠΕΚΑ στην εξυπηρέτηση και διαχείριση αιτημάτων πολιτών/ ωφελουμένων, καθώς και την υποστήριξη των τοπικών Κέντρων Κοινότητας.
Δεν ξεχάσαμε στιγμή τα προβλήματα που περίμεναν τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειές τους το επόμενο διάστημα. Για τον λόγο αυτόν και επεκτείναμε την παροχή ζεστών, θρεπτικών σχολικών γευμάτων στους Δήμους Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Μουζακίου και Πύλης, αυξάνοντας παράλληλα την ποσότητα των γευμάτων που παρέχονται σε σχολεία των Δήμων Βόλου, Λάρισας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Τυρνάβου και Σοφάδων, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες 19.081 μαθητών και μαθητριών στη Θεσσαλία, από 12.171 που καλύπτονταν μέχρι πρότινος.
Με αυτήν τη στόχευση θα συνεχίσουμε ως Νέα Δημοκρατία να πορευόμαστε. Με το βλέμμα στο μέλλον, με πίστη και αισιοδοξία στις δυνατότητες του ελληνικού λαού και πάντοτε με γνώμονα την κατοχύρωση ίσων ευκαιριών σε όλους τους ανθρώπους και την προστασία των περισσότερο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass