Συνεχίζεται η έρευνα των εκπαιδευμένων σκύλων

ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2024 16:00

Με τις υποδείξεις της ιδιωτικής εταιρείας που διαθέτει εκπαιδευμένους σκύλους συνεχίστηκε και χθες στο ιδιωτικό αμμορυχείο η έρευνα για τον τυχόν εντοπισμό γενετικού υλικού.

Παρουσία του εφέτη ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, της διευθύνουσας την Εισαγγελία Εφετών και δικαστικών πραγματογνωμόνων, η εταιρεία με τους εκπαιδευμένους σκύλους οριοθέτησε τον χώρο των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου έχουν μεταφερθεί χώματα από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και ξεκίνησε τον έλεγχο, καταρχήν στα επιφανειακά χώματα.
Η έρευνα θα συνεχιστεί και σήμερα ενώ ο έλεγχος τόσο από χημικούς όσο και από τους εκπαιδευμένους σκύλους θα επαναληφθεί ακόμη και όταν οι όγκοι χωμάτων μεταφερθούν από το ιδιωτικό οικόπεδο που βρίσκονται και φυλάσσονται σήμερα στο Κουλούρι, όπου επίσης φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών.
Μετά και τη μεταφορά του μεγάλου όγκου των χωμάτων στο Κουλούρι, οι έλεγχοι θα επαναληφθούν προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, ενώ διευκρινίζεται πως μέχρι σήμερα οι έλεγχοι στον χώρο του οικοπέδου έγιναν παρουσία πραγματογνωμόνων (οικογενειών και εταιρειών), σύμφωνα και με τις υποδείξεις τους.
Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, λόγω και του πλήθους των δειγμάτων, αναμένεται να εκδοθούν μετά από καιρό, ενώ το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες στρέφεται στον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από τα εκπαιδευμένα σκυλιά.
Σημειώνεται ότι στον όγκο των χωμάτων – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», και κατά τη διενέργεια της δειγματοληψίας των χημικών, βρέθηκαν συντρίμμια των αμαξοστοιχιών. Σήμερα το πρωί τέλος και στο πλαίσιο της έρευνας του εφέτη ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΕΡΓΟΣΕ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass