Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Απρ 2024 13:03

Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Στην Λάρισα διοργανώνεται επετειακή και ενημερωτική εκδήλωση, σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου στις 12:30, στο αμφιθέατρο του «Μύλου του Παππά» (οδίς Γεωργιάδου 53).
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος.
Η καμπάνια αυτή, «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.
Στόχος είναι να μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για τον ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή. Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό τον συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.
Όπως δήλωσε και αναφέρει συχνά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, «το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας».

 

 

Ενημέρωση για την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ενημερωτική ημερίδα για την πράξη «Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση σε πρότυπο κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης και καινοτομίας στην κεντρική Ελλάδα» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΧΜ ΕΟΧ / GR Energy», διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων (Κελευστή Β. Μαυρογιώργου 42, Φάρσαλα). Η ημερίδα αφορά την δράση που υλοποιείται και αναβαθμίζει ενεργειακά ένα σημαντικό κτίριο για την περιοχή, το Πολιτιστικό κέντρο Φαρσάλων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 19:30-19:40 Χαιρετισμοί. 19:40-19:55 Το αντικείμενο και τα έργα του προγράμματος GR Energy εκπρόσωπος διαχειριστής προγράμματος-ΚΑΠΕ. 19:55-20:05: Οι δράσεις και τα αποτελέσματα της πράξης του Δήμου Φαρσάλων, εκπρόσωπος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Φαρσάλων-Ζωγραφοπούλου Καλλιόπη-Δρ. Πολιτικός Μηχανικός. 20:05-20:20: Έξυπνα κτίρια και καινοτομία στην εξοικονόμηση ενέργειας, εκπρόσωπος ομάδας συμβούλου. 20:20-20:40: Το πλαίσιο για την ενεργειακή διαχείριση και άλλες Δράσεις του Δήμου Φαρσάλων, Εκπρόσωπος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Φαρσάλων Θελούρα Ηλέκτρα-ειδική συνεργάτιδα δημάρχου, Πολιτικός Μηχανικός M.Sc. 20:40-20:55: Ερωτήσεις-συζήτηση. 20:30-21:00: Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων. 21:00: Κλείσιμο εκδήλωσης.

 

 

Νέοι διευθυντές στα Ινστιτούτα Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, προκηρύχθηκαν οι θέσεις των διευθυντών/ντριών των έντεκα Ινστιτούτων Αγροτικής Έρευνας που λειτουργούν στον Οργανισμό.
Η προκήρυξη δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, δηλαδή είναι ερευνητής/τρια Α’ βαθμίδας ή αντίστοιχης βαθμίδας καθηγητής/τριας ΑΕΙ. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν και τα ήδη υπηρετούντα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ και οι ερευνητές των Ερευνητικών Ιδρυμάτων, στους οποίους θα παρασχεθεί η δυνατότητα διατήρησης της θέσης τους ως μερικής απασχόλησης. Οι θέσεις είναι πλήρους απασχόλησης διάρκειας τεσσάρων ετών.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.
Κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα μόνο για μια (1) θέση Διευθυντή/ντριας Ινστιτούτου.
Αναλυτικότερα οι θέσεις αφορούν στα ακόλουθα Ερευνητικά Ινστιτούτα:
* Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας, με έδρα την Αθήνα
* Αλιευτικής Έρευνας, με έδρα την Καβάλα
* Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, με έδρα τη Λάρισα
* Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης
* Δασικών Ερευνών, με έδρα τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης
* Εδαφοϋδατικών Πόρων, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης
* Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, με έδρα τα Χανιά
* Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, με έδρα τα Γιαννιτσά
* Κτηνιατρικών Ερευνών, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης
* Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, με έδρα την Αθήνα
* Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, με έδρα την Αθήνα
Η προκήρυξη έχει δημοσιευτεί στους ιστότοπους των ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΥπΑΑΤ, ΓΓΕΚ και ΕΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων κα Φωτεινή Κλάγκουτηλ. 2108392094, e-mail:fklagkou@elgo.gr ή στην κα Φωτεινή Κουλακιώτη τηλ. 2108392045, e-mail: fkoulakioti@elgo.gr.

 

 

Ενημέρωση για την ένταξη ΑμεΑ στην αγορά εργασίας

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Εκδήλωση με θέμα «Δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών ομάδων» διοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στις 19:00, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 57).
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις, για την ένταξη ή επανένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων της Δ.ΥΠ.Α. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι προνοιακές παροχές του ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία και περιπτώσεις συνέχισης χορήγησης επιδόματος σε άτομα που εργάζονται μέσω προγραμμάτων εργασίας της Δ.ΥΠ.Α.

 

 

Στήριξη σε οικογένειες Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο Πύρρος», σε συνεργασία με τους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης της Βορείου Ηπείρου, οργανώνει συγκέντρωση ειδών διατροφής (μακράς αποθήκευσης) και ειδών πρώτης ανάγκης, για την ενίσχυση οικογενειών στη Βόρειο Ήπειρο που χρειάζονται στήριξη.
Σε ανακοίνωσή του Σύλλογος, σημειώνει: «Το Πάσχα των Ελλήνων είναι η έμπρακτη εκδήλωση της προσφοράς, της αγάπης και της κοινοτικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και με αφορμή τις άγιες ημέρες που διανύουμε, καλούμε τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να συνεισφέρουν, να προσέλθουν στο γραφείο του Συνδέσμου την Κυριακή 14/4/2024 και ώρα 18:00 έως 21:00 για να συγκεντρώσουμε και να ετοιμάσουμε τα πακέτα αγάπης τα οποία θα διατεθούν/διανεμηθούν με μέριμνα των υπηρεσιών των δήμων. Αυτό το Πάσχα κανένας Βορειοηπειρώτης να μην είναι μόνος του. Τηλ. επικοινωνίας: 6984-278351».

 

 

Εκδήλωση για τους αγνοούμενους στην Κύπρο το 1974

ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΧΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση αφιέρωμα στους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας του 1974, Ερωτόκριτο Γαλήνη και Πρόδρομο (Μάκη) Χρυσοστόμου, οργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και η ΓΕΧΑ Λάρισας.
Η εκδήλωση θα γίνει στη ΓΕΧΑ, (οδός Μανδηλαρά 14), το Σάββατο 20 Απριλίου στις 20.00. Θα παραστούν και θα μιλήσουν η σύζυγος του αείμνηστου Ερωτόκριτου Γαλήνη, κ. Μαρία Γαλήνη, ο γιος του κ. Γιώργος Γαλήνης και ο εγγονός του Ανδρέας Θεοδώρου. Θα προβληθεί και σχετική κινηματογραφική ταινία.

 

 

Εκδήλωση για το «Αποτύπωμα του ανθρώπου»

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ»

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το «Εργαστήρι Ζωής» σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποιούν την εκδήλωση «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» για το 2024. Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί εδώ και μία δεκαετία ως ένα ανοιχτό κάλεσμα στους ανθρώπους της πόλης και έναν τόπο συνάντησης και σύνδεσης μέσα από τα μηνύματα της Πρόληψης.
Για τη φετινή διοργάνωση, η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης και η εκπαιδευτική ομάδα του Εργαστηρίου Ζωής θέτουν ως βασικό θεματικό άξονα την αλληλεγγύη και επιλέγουν τον τίτλο «Απόθεμα Ζωής», εμπνευσμένο από την εικόνα του Θοδωρή Κράχτη που απέσπασε το 3ο βραβείο στον πρωτότυπο διαγωνισμό Φωτογραφίας ΠΡΟ-ΛΗΨΗ που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι ομάδες του Εργαστηρίου Ζωής αξιοποιώντας το μαγικό εργαλείο της τέχνης θα αναζητήσουν μέσα από τα δρώμενά τους, τι μπορεί να αποτελεί απόθεμα για τη ζωή μας, αναδεικνύοντας την έννοια της Αλληλεγγύης ως το πιο σημαντικό απόθεμα ζωής στην ουσία και την πράξη.
Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες εκπαιδευόμενοι των εργαστηρίων Θεάτρου, Χορού, Χορωδίας, Ιστορίας & Πολιτισμού, Εθελοντών καθώς και η ομάδα Παραμυθιού και Αφήγησης Συλλόγου Καρκινοπαθών του Εργαστηρίου Ζωής γεμίζουν τη σκηνή με πρωτότυπα δρώμενα αποτελέσματα της πολύτιμης διεργασίας των ομάδων τους και προσδοκούν να συναντηθούν με τους συμπολίτες τους. Είσοδος ελεύθερη.

 

Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς αγγλικών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας (ETAL), σε συνέχεια των δράσεων του για την διάχυση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητικότητας Erasmus στο Βερολίνο της Γερμανίας διοργανώνει το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Design thinking for educators». Οι επιμορφώτριες κ. Μαρίνα Κολλάτου και η κ. Χρύσα Τάσιου θα εισάγουν τους συμμετέχοντες στην παιδαγωγική προσέγγιση της σχεδιαστικής σκέψης και το πώς μπορεί να εφαρμοστεί μέσα και έξω από την τάξη.
Το τρίωρο διαδραστικό εργαστήριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44 – 3ος όροφος), το Σάββατο 13 Απριλίου στις 5.30 το απόγευμα. Είναι δωρεάν για κάθε εκπαιδευτικό.

 

Ξεκινά από τη Λάρισα η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η 14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει και φέτος τις πύλες της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη Λάρισα.
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ξεκινούν οι εργασίες ενός κορυφαίου επιστημονικού συνεδρίου, σημείο αναφοράς για τη μαθηματική επιστήμη στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Την ευθύνη της διοργάνωσης των δρώμενων κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών έχει το Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων.
Η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση μισού αιώνα λειτουργίας του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΜΕ και ως εκ τούτου αποκτά επετειακό και πανηγυρικό χαρακτήρα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, 15-21 Απριλίου σε Λάρισα, Βέροια, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες από μαθηματικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ερευνητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εργασίες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.
Τίτλος της φετινής Εβδομάδας είναι: «Η Μαθηματική Νοημοσύνη πέραν των παρατηρήσεων και πέραν της Τεχνητής Νοημοσύνης». Το συνέδριο αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε επίπεδο τόσο της μαθηματικής όσο και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

 

Εκδήλωση της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης»

Το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 07.00 μ.μ. στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας με ομιλήτρια την φιλόλογο κ. Αναστασία Γώγου και θέμα: «Η μοναδικότητα και διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας». Την εκδήλωση πλαισιώνει η χορωδία του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής «Θεσσαλοί Μελωδοί», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Γεωργίου Λεμονόπουλου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

Η «Υπαίθριος» στο Σπήλαιο Δυρού

Το τουριστικό τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» Λαρίσης θα μεταβεί στην Καρδαμύλη, Σπήλαιο Διρού, Αρεόπολη, Πεταλίδι, Κορώνη, Καλαμάτα και Τρίπολη σε τριήμερη πασχαλινή εκδρομή το διάστημα 3-6/5/2024 με έδρα επισκέψεων ξενοδοχείο στην Καλαμάτα.
Πληροφορίες – κρατήσεις στα γραφεία του συλλόγου, οδός Μανδηλαρά 5β στον 2ο όροφο, καθώς και στα τηλέφωνα:
2410-250.818 (Τρίτη ως Παρασκευή 7-9 μ.μ.),
6932-110.404 (Δριάνοβος Γιάννης),
6972-084.179 (Δημακόπουλος Αποστόλης).

 

Συνέλευση κυνηγών
Γενική Συνέλευση συγκαλεί την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44) ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής επιτροπής, ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και ελεγκτικής επιτροπής, έγκριση απολογισμού έτους 2023 και προϋπολογισμού έτους 2024, έκτακτη οικονομική εισφορά και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής επιτροπής.
Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγίου περιόδου 2023-2024 και την αστυνομική ταυτότητα.

 

Γενική συνέλευση τριτέκνων

Γενική συνέλευση οργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (επί της Καψούρη 4) ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λάρισας, με τα εξής θέματα: Εκλογή προέδρου γενικής συνέλευσης, ετήσια έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2023, οικονομικός απολογισμός για το διαχειριστικό έτος 2023 και παρουσίαση της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση έκθεσης πεπραγμένων – οικονομικού απολογισμού 2023 Διοικητικού Συμβουλίου και απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από την ευθύνη των πράξεών τους, πρόγραμμα δράσεων και έγκριση προϋπολογισμού για το έτος 2024, τοποθετήσεις μελών –απαντήσεις επ’ αυτών. Δικαίωμα συμμετοχής στη συνέλευση έχουν τα «οικονομικώς ενήμερα» για το έτος 2024 μέλη του Συλλόγου, έχοντας μαζί τους την κάρτα μέλους ή την ταυτότητά τους. Την ήμερα της συνέλευσης θα γίνονται ανανεώσεις.

 

Συνέλευση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Συνέλευση οργανώνει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (παράρτημα Λάρισας) την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11:00, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

 

Μνημόσυνο για τον π. Σεραφείμ Δημόπουλο

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» ανακοινώνει ότι το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 θα τελεστεί θεία λειτουργία και στη συνέχεια το καθιερωμένο ετήσιο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού αρχιμανδρίτη και ιδρυτή του Συλλόγου π. Σεραφείμ Δημοπούλου στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος (δίπλα στο Επισκοπείο).


Μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Την Κυριακή 14 Απριλίου, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Λάρισας, η οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας θα παραστεί στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των κεκοιμημένων μελών των τριών τελευταίων ετών του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας. Στη συνέχεια θα δοθεί καφές στο «σπίτι» του Λυκείου των Ελληνίδων, οδός Δήλου 17. Η οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας, από τα παλαιότερα έως και τα νεότερα μέλη της, τιμά και διαφυλάσσει άσβεστη τη μνήμη των πολυαγαπημένων της μελών που απεβίωσαν τα τελευταία τρία χρόνια. Τη μεγάλη ευεργέτιδά του, Ζήνα Πατέρα, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021, την επί 25 χρόνια υπομονετική και τρυφερή έφορο Ιματιοθήκης, Ασπασία -Σούλα Γκορτσίλα, που απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2021, την εμβληματική χορεύτρια και αγαπημένο αρωγό μέλος, την Παναγιώτα-Γιώτα Μπάλλα- Μπέλλου, που μας άφησε νωρίς τον Ιούνιο του 2022 και την επί 27 χρόνια πρόεδρο της καρδιάς μας και ιδρυτικό μέλος του ΛτΕ Λάρισας, Θέλμα Ζητονούλη, που απεβίωσε τον Απρίλιο του 2022.
Καλούνται οι οικογένειες και οι φίλοι των κεκοιμημένων, καθώς και τα μέλη της λυκειακής κοινότητας να προσέλθουν να τιμήσουμε τη μνήμη τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass