Δίνουν στους νέους φωνή

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2024 16:17

Πρόσκληση σε νέες και νέους να εγγραφούν στο μητρώο για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιω. Καριπίδης, παρουσία των αντιδημάρχων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Ελ. Ταζέ, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δία Βίου Μάθησης κ. Αστ. Δημουλά και του νεότερου σε ηλικία δημοτικού συμβούλου κ. Θ. Κωσταφάκα. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι νεότεροι από τους προέδρους κοινοτήτων, ο κ. Θ. Μαντζάρας, πρόεδρος Δολίχης και ο κ. Ευ. Χονδρογιάννης, πρόεδρος Κεφαλοβρύσου.


Ο δήμαρχος ζήτησε από τους νέους σε ηλικία αιρετούς να συνδράμουν στην προώθηση της πρωτοβουλίας και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καριπίδη και τα μέλη του Συμβουλίου για την έγκριση της δημιουργίας Μητρώου Νέων. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 12 Μαΐου 2024.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στοχεύει:
Στην εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.
Στη συμβολή τους για τη διαμόρφωση τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα γενιά.
Στην ικανοποίηση της ανάγκης για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, καθώς και εντός αυτών.
Στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής του δήμου.
Τα μέλη του Συμβουλίου είναι 29 και απαιτείται να είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών του ΔΣΝΕ. Στο μητρώο μπορούν να εγγραφούν νέοι και νέες ηλικίας 17-32 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου Ελασσόνας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση, από την οποία προκύπτουν τα Μέλη του Συμβουλίου. Η θητεία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων είναι διετής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων μπορεί να ψηφίζει κατά πλειοψηφία κανονισμό λειτουργίας, στον οποίο θα ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα λειτουργίας του και λήψης αποφάσεων. Εχει εισηγητικό - συμβουλευτικό ρόλο προς τη διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Νέων, μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης εγγραφής που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr > Ενημέρωση > Δημοτικό Συμβούλιο Νέων και να το στείλουν στο email dimoselassonas@gmail.com εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass