Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων

*Δημιουργεί ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας *Καταγγέλλουν εργαζόμενοι των Ο.Ε.Β. της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 14 Απρ 2024 15:05

«Υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, με το αυθαίρετο κριτήριο της υπηρεσίας ή του Οργανισμού από όπου προέρχονται, δημιουργεί το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΝ, που αφορά στη σύσταση και λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, ανώνυμης εταιρείας» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.), της Θεσσαλίας και τάσσονται απέναντι στη δημιουργία του.

Σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ. Ο.Ε.Β.), συζήτησαν για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΝ, που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση και σημείωσαν, μεταξύ άλλων, πως: «Το εν λόγω νομοσχέδιο κατά παράβαση της αρχής της ισότητας αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους των ΟΕΒ με τρόπο διαφορετικό και άνισο, σε σχέση με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υδάτων Θεσσαλίας της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας Ο.Ε.Β. της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας και Ελέγχου Δόμησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια κατάσταση στον νέο Οργανισμό, που σχεδιάζεται, με υπαλλήλους δύο ταχυτήτων με το αυθαίρετο κριτήριο της υπηρεσίας ή του Οργανισμού απ’ όπου προέρχονται»
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι «στους υπαλλήλους που θα προέρχονται από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων δεν θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους, ενώ η μισθολογική κατάστασή τους (μισθολογικές διαφορές, επιδόματα) δεν διατηρείται, όπως προβλέπεται για τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι μεταφέρονται στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.
Επίσης, για τους υπαλλήλους που θα προέρχονται από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, στο νομοσχέδιο, δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την περίπτωση λύσης ή κατάργησης του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.».
Ζητούν «τη βελτίωση του νομοσχεδίου, ώστε όλοι οι υπάλληλοι του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης και δη: α) ως προς τη βαθμολογική και μισθολογική κατάστασή τους ανεξαρτήτως την υπηρεσία ή τον Οργανισμό από τον οποίο προέρχονται και ειδικότερα να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία και η μισθολογική κατάσταση (μισθολογικές διαφορές, επιδόματα) και των υπαλλήλων που θα προέρχονται από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και β) στην περίπτωση λύσης ή κατάργησης του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. να προβλέπεται αυτοδικαίως η μετακίνηση των υπαλλήλων που θα προέρχονται από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass