Επικοινωνιακά τεχνάσματα οι μειώσεις προϊόντων στην αγορά

Καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Σωτ. Τερζόπουλος * Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια, γονατίζει τα νοικοκυριά

Δημοσίευση: 15 Απρ 2024 14:30

«Τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και δεν έχουν ανακουφίσει τα νοικοκυριά.

Δυστυχώς οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν αναγκάσει τους καταναλωτές να στραφούν σε λιγότερες αγορές ή να κυνηγούν τις υποτιθέμενες προσφορές. Τα λεγόμενα καλάθια «νοικοκυριού», «νονού» κι άλλα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα από την κυβέρνηση και τίποτα ουσιαστικό για την τσέπη του καταναλωτή».
Αυτό καταγγέλλουν οι καταναλωτικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Σωτήρης Τερζόπουλος, ο οποίος δηλώνει πως «άνθρακες αποδείχτηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στις 10 Ιανουαρίου ότι τα 4 κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χτυπούσαν την ακρίβεια. Μία ακρίβεια που εδώ και 3 χρόνια βγάζει την Ελλάδα πρώτη -δυστυχώς- στις ανατιμήσεις των τροφίμων στον πληθωρισμό. Δόθηκαν 50 μέρες για να συμμορφωθεί η αγορά και υποτίθεται ότι από 1η Μαρτίου θα βλέπουμε όλοι οι καταναλωτές μειωμένες τιμές στα σούπερ μάρκετ. Αντ’ αυτού, 40 μέρες μετά την 1 Μαρτίου και συνολικά 3 μήνες μετά τις ανακοινώσεις του κ. Σκρέκα «το βρεφικό γάλα παραμένει 200% ακριβότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη, η φέτα, το λάδι κι άλλα βασικά προϊόντα παραμένουν στα ύψη. Οι τιμές για τον νονό αλλά και τον καταναλωτή, ενόψει του Πάσχα τρομάζουν. Οι μόνες μειώσεις που βλέπουμε είναι στο ρυθμό αύξησης των τιμών των προϊόντων. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο με τσουχτερά πρόστιμα επιβάλλεται μία τάξη στην αισχροκέρδεια, όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις με οδοντόβουρτσες και καθαριστικά προϊόντα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι δηλώνουν ότι ο μισθός τους αναλώνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Το δίλημμα λοιπόν είναι το εξής: Η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να πατάξει την ακρίβεια. Αν δεν μπορεί δυστυχώς είναι ανίκανη και αποτυχημένη, αν δεν θέλει είναι κάτι χειρότερο, είναι συνένοχη. Ο Έλληνας καταναλωτής έχει φτάσει, σύμφωνα με την eurostate να είναι ο προτελευταίος σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία. Κάποιες μικρές μειώσεις που βλέπουμε είναι σε προϊόντα που λήγουν σύντομα και στα καθαριστικά τα οποία ήδη είχαν ανέβει 200% μέσα σε 3 μήνες. Άρα οι σχετικές πανηγυρικές δηλώσεις του Υπουργού είναι απλά μια ασπιρίνη στο καρκίνωμα που λέγεται ακρίβεια για τον καταναλωτή» καταλήγει ο κ. Τερζόπουλος.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass