Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 3:06

Τακτοποίηση οφειλών από αρδευτικά τέλη
*ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσουν δηλώσεις άρδευσης. Όπως προβλέπεται στον κανονισμό άρδευσης του Δήμου Ελασσόνας, όσοι οφείλουν τέλη άρδευσης από προηγούμενα έτη και δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών, δεν έχουν δικαίωμα χρήσης του δικτύου.

Για πρώτη φορά φέτος όσοι οφείλουν μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά και να πληρώσουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή Ηλεκτρονικές Πληρωμές => Είσοδος στο Σύστημα => Εγγραφή, συμπληρώνοντας απλώς τα στοιχεία τους και χωρίς να αποκαλύψουν προσωπικούς κωδικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις οφειλές των αρδευτών, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να τηλεφωνήσουν στο ταμείο του Δήμου στον αριθμό 2493-350.246 (κ. Θεοδώρα Ζάγκα, εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00-11:00 π.μ.).

 

Νίκη Συνεργαζόμενων Μηχανικών
*ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ *ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, στις οποίες συμμετείχαν μόνο τα μέλη του ΠΣΔΜ-Η.
Στη Λάρισα το εκλογικό τμήμα στήθηκε στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων στο ισόγειο της Περιφέρειας Λάρισας, στο Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία).
Συνολικά τα αποτελέσματα για τον ΠΣΔΜΗ – Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας έχουν ως εξής: Ψήφισαν 102, λευκά ήταν 4 και το σύνολο εγκύρων 98. Έλαβαν: Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί 64: 65,3% και Πανεπιστημονική 34: 36,7.
Έδρες Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί 5, Πανεπιστημονική 2.
Εκλέγονται:
Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί: Γκαντζιός Αθανάσιος, Τζάγκας Δημήτριος, Μπαγιάρας Θωμάς, Βούλγαρης Ευάγγελος και Κόνιαρης Γιώργος.
Πανεπιστημονική: Μπουμπίτσα Βασιλική και Θεοχαρούλης Κωνσταντίνος.
Για τον ΠΣΔΜΗ (Κεντρικό) ψήφισαν 102, άκυρα ήταν 1, λευκά 2 και το σύνολο εγκύρων 98. Έλαβαν: ΔΚΜ – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών: 44 -44,44%, Πανεπιστημονική: 23 - 23,23%, ΔΗΣΥΜ: 21 - 21,21%, Συμμαχία: 9, -9,10%, ΑΑΣΥΜΗ: 2,-2,02%, Bolck TEE: 0.

 

Διάλεξη Μ. Ευθυμίου στο ΔΩΛ
Διάλεξη της ομότιμης καθηγήτριας του Ε.Κ.Π.Α., κ. Μαρίας Ευθυμίου, οργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Η κ. Ευθυμίου θα αναπτύξει το θέμα: «Η θάλασσα και ο Έλληνας. Μια ιστορία δυναμικής σχέσης μέσα στον ιστορικό χρόνο». Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμούς και τραγούδια από τη χορωδία του 18ου και 32ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, θα ακολουθήσει η ομιλία και στη συνέχεια ερωτήσεις και συζήτηση. Η βραδιά θα κλείσει με βράβευση της ομιλήτριας και το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας να παρουσιάζει χορούς και τραγούδια για τη θάλασσα. Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

 

Σχολή Γονέων στον Αγιο Αχίλλιο
Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων και Οικογένειας στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου, με τον γενικό τίτλο «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Η επόμενη ομιλία θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 7 μ.μ. Προσκεκλημένη να μιλήσει είναι η Γερόντισσα Θεολογία, ηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Μικροκάστρου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Η σύγχρονη ελληνική οικογένεια στους κόλπους της Εκκλησίας».

 

Πανθεσσαλική συνδιάσκεψη συνταξιούχων του Δημοσίου
* ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Λάρισας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην Πανθεσσαλική Συνδιάσκεψη των Συνταξιούχων του Δημοσίου, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συνταξιούχων του Δημοσίου, την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 10.00 π.μ., στο «Κτήμα Βερσαλίες», 5ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 2 μ.μ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα από 2 μέχρι 2.30 μ.μ. προβλέπονται χαιρετισμοί επισήμων (Περιφέρεια, Δήμος) και θα ακολουθήσει πλήρες γεύμα, μουσική και διασκέδαση.
Η μετακίνηση των συνταξιούχων θα γίνει με λεωφορείο από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 9.30 π.μ. προς τον χώρο του Συνεδρίου. Τα έξοδα μετακίνησης, καθώς και του γεύματος είναι δωρεά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.
Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-535.541, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, 11.00-13.00, και στα κινητά προέδρου 6979-991.025, κινητό γεν. γραμματέα 6985-713.020.

 

Διεθνές Συνέδριο Τμημάτων Νοσηλευτικής και Μαιευτικής
* ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΤΟ «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ»,  ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύει στο Συγκρότημα «Γαιόπολις» στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί φέτος το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων του Δικτύου Florence. Πρόκειται για την 31η Ευρωπαϊκή Συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν 51 Τμήματα Νοσηλευτικής και Μαιευτικής από 22 ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Το δίκτυο Florence (https://florence-network.org) αποτελεί ένα από τα παλαιότερα πανεπιστημιακά δίκτυα για τη Νοσηλευτική και τη Μαιευτική που ιδρύθηκε στην Ευρώπη με στόχο την προαγωγή της εκπαίδευσης μέσα από τη διεθνή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στην καινοτομία και την έρευνα.
Το Τμήμα Νοσηλευτικής θα φιλοξενήσει από 22 έως και 26 Απριλίου 2024 καθηγητές/-τριες και φοιτητές/-τριες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αναπτυχθούν και να παρουσιαστούν θέματα καινοτομίας, έρευνας και βέλτιστων πρακτικών εκπαίδευσης και παροχής φροντίδας υγείας, δεδομένου ότι το θέμα της φετινής συνάντησης αφορά στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας διαμέσου της εκπαιδευτικής και ψηφιακής καινοτομίας «Strengthening resilience through educational and digital innovation». Να σημειωθεί ότι το συνέδριο έχει εγκριθεί από τον φορέα Ethical Med Tech και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 09:30 π.μ., στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Τμήματος Νοσηλευτικής. Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://fnam.thessaly2024.nurs.uth.gr/.

 

Οι Ρουμελιώτες στον Σπαρμό
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ
Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ελασσόνας για την παρακολούθηση του Ακάθιστου Ύμνου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών Ν. Λάρισας «Αθανάσιος Διάκος». Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου, ενώ όσοι και όσες θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να το δηλώνουν στα τηλέφωνα 6978-218.004 και 6972-099.694.

 

Η «Υπαίθριος» στο Σπήλαιο Δυρού
Το τουριστικό τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» Λαρίσης θα μεταβεί στην Καρδαμύλη, Σπήλαιο Διρού, Αρεόπολη, Πεταλίδι, Κορώνη, Καλαμάτα και Τρίπολη σε τριήμερη πασχαλινή εκδρομή το διάστημα 3-6/5/2024 με έδρα επισκέψεων ξενοδοχείο στην Καλαμάτα. Πληροφορίες - κρατήσεις στα γραφεία του συλλόγου, οδός Μανδηλαρά 5β στον 2ο όροφο, καθώς και στα τηλέφωνα: 2410-250.818 (Τρίτη ως Παρασκευή 7-9 μ.μ.), 6932-110.404 (Δριάνοβος Γιάννης), 6972-084.179 (Δημακόπουλος Αποστόλης).

 

Ολομέλεια ΔΑΚΕ Καθηγητών
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας πραγματοποιεί ολομέλεια αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ., στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, για συνδικαλιστική ενημέρωση και συζήτηση ενόψει των εκλογών της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου 2024, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass