Δεληγιάννης, Διαμάντος και Ζαούτσος υποψήφιοι για τη «Συμπαράταξη»

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 13:01

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη της διαδοχής του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για τον νέο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», μετά την αποχώρηση του τελευταίου από τα κοινά.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Δεληγιάννη, Ντίνο Διαμάντο και Γιώργο Ζαούτσο, ενώ ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου με τη «Συμπαράταξη» Θάνος Αδαμόπουλος, σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι οι εκλογικές διαδικασίες δεν είναι ανοιχτές για όλα τα μέλη της παράταξης, αλλά μόνο για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.
Στις δύο ήδη γνωστές υποψηφιότητες των κ.κ. Δεληγιάννη, Διαμάντου, προστέθηκε χθες και αυτή του Γιώργου Ζαούτσου, ο οποίος θεωρεί ότι εκφράζει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητά του δημιούργησε αναταραχή και έντονο παρασκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις μεταξύ των τριών υποψηφίων κρέμονται σε τεντωμένο σχοινί.
Γι’ αυτό και ο πρώην δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ως εγγυητής της ενότητας της παράταξης, κάλεσε αργά χθες βράδυ στα γραφεία της παράταξης τους υποψήφιους μνηστήρες σε συνάντηση, ώστε να «πέσουν οι τόνοι». Ο Γ. Ζαούτσος αφήνει να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος, παρά μόνο επιθυμεί να έχει τον ρόλο του συντονιστή της παράταξης, μέχρι να γίνουν ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για τον νέο επικεφαλής που θα οδηγήσει τη «Συμπαράταξη» στις επόμενες εκλογές.
Για να εκλεγεί κάποιος επικεφαλής της «Συμπαράταξης» θα πρέπει να αποκτήσει την πλειοψηφία μεταξύ των 14 συνολικά συμβούλων. Με δεδομένες τις τρεις υποψηφιότητες, τη μη συμμετοχή στις διαδικασίες του Θάνου Αδαμόπουλου, ο οποίος λογικά δεν θα ψηφίσει, κερδίζει έδαφος το σενάριο να χρειαστεί και δεύτερη ψηφοφορία. Για τον νικητή των εσωπαραταξιακών εκλογών, το ζήτημα είναι αν θα έχει τη νομιμοποίηση και το προβάδισμα να εμφανιστεί ως υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης» στις εκλογές του 2029.
Το πιθανότερο είναι οι εκλογές να γίνουν λίγο πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 8 μ.μ.). Τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα συντονίζει ο πρώην δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, ενώ αναμένεται να ψηφίσει και η νέα δημοτική σύμβουλος κ. Ιωάννα Καραβάνα, η οποία κατέλαβε τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ως νέος άνθρωπος πιστεύω ακράδαντα πως μόνο με συμμετοχικότητα και δημοκρατικές διαδικασίες μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά κι αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και αρχή με την οποία πορεύομαι στη ζωή μου. Η αμεσότητα και η καθαρότητα της άποψής μου με οδηγούν στην απόφαση να μην είμαι υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής, καθώς πρέπει να προδώσω αρχές κι αξίες της ζωής μου. Κατόπιν τούτων, δεν θα συμμετάσχω στην εκλογή ανάδειξης του επικεφαλής, επαναλαμβάνοντας ότι η εκλογή του συντονιστή έπρεπε να αφορά το σύνολο της παράταξης».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass