Ζήτησαν αυξήσεις μισθών και συντάξεων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 13:40

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν χθες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι στα Φάρσαλα, διαδηλώνοντας στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων συνδέονται με τις αυξήσεις των μισθών και συντάξεων, και τόνισαν πως «η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά, εξανεμίζοντας τα εισοδήματα των μικρομεσαίων».
Στην πλατεία μίλησαν ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων κ. Γιάννης Δημακόπουλος, ζητώντας να υπάρξουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας στις οικοδομές, καθώς εν ώρα εργασίας έχουν χαθεί αρκετοί συνάδελφοι και αναφέροντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα την απώλεια ενός νέου στον Πειραιά, ζητώντας απ’ όλους, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα να το αναφέρουν στις διοικήσεις των σωματείων. Για την ενίσχυση της τρίτης ηλικίας έκανε λόγο η πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Φαρσάλων κ. Ελένη Στράτου. Από το σωματείο υπαλλήλων ΔΕΥΑ Φαρσάλων μίλησε η κ. Σωτηρία Αρμπούτη κάνοντας λόγο κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στα Φάρσαλα μίλησε η κ. Στέλλα Μπαμπαλέτσου, η οποία αναφέρθηκε σε θέματα ακρίβειας, οικογένειας δικαιώματα γυναικών κ.α.
Στο τέλος της απεργιακής κινητοποίησης ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων κ. Γιάννης Δημακόπουλος άφησε αιχμές για το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Την απεργία την προκήρυξε η ΓΣΕΕ, κάτω από την πίεση των ταξικών σωματείων, αλλά η ΓΣΕΕ δεν βρίσκεται πουθενά, δεν υπάρχει, και κλασικό παράδειγμα το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, μια κλειστή κάστα που δεν εκπροσωπεί κανέναν. Υποτίθεται ότι κάνει απεργία και είναι στα γραφεία της. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass