«Θα είμαστε σκληροί απέναντι σε αυτούς που γελοιοποιούν την Αριστερά»

* ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ * ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛ» * ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 13:00

«Θα δώσουμε τη μάχη της πολιτικής και της σοβαρότητας και θα είμαστε σκληροί απέναντι σε αυτούς που γελοιοποιούν την Αριστερά» δήλωσε χθες από τη Λάρισα το μέλος του Κεντρικού Πανελλαδικού Συντονιστικού και Εκλογικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς, κ. Νίκος Μπίστης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο «Μετροπόλ».

Ο κ. Μπίστης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος, τονίζοντας ότι «στόχος είναι η κατάκτηση μίας τουλάχιστον έδρας στις επερχόμενες ευρωεκλογές»
Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε τη διοργάνωση εκδήλωσης στη Λάρισα, με αντικείμενο τις καταστροφικές πλημμύρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα, παρουσία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.
Ο κ. Μπίστης, πλαισιωμένος από τη Λαρισαία υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματος, Ζωή Ακριβούλη, και τα μέλη του προσωρινού συντονιστικού Ελένη Σδράλη και Βασίλη Ζωγράφο, με αφορμή τις ευρωεκλογές έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης (κυρίως σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), σημειώνοντας πως «εμείς προτιμούμε να προχωρήσουμε με υποψήφιους που έχουν κύρος και τοπικά και πανελλαδικά και όχι σελέμπριτις και ακροδεξιούς. Στη Θεσσαλία υπάρχει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και συμμετέχει σε αυτό ο Βολιώτης καθηγητής Νικήτας Μηλόπουλος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα των υδάτων και είχε μιλήσει από χρόνια για τον κίνδυνο των πλημμυρών».
Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις Λαρισαίες οικονομολόγους Ζωή Ακριβούλη και Κατερίνα Φλώρου.
«Είναι τιμή για τη Λάρισα να έχει δύο υποψηφίους, δεν είναι κάτι εύκολο ανάμεσα στα 42 ονόματα. Το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς είναι ένα ψηφοδέλτιο μάχης, που δεν μας κάνει να ντρεπόμαστε για κανέναν υποψήφιο, όπως τα άλλα τρία κόμματα που υποτίθεται ότι είναι τα ισχυρά» τόνισε.
Άσκησε έντονη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, «αφού κινούνται σε παραπλήσιες γραμμές με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη της πολιτικής και της αυστηρότητας και θα είμαστε απέναντι σε όσους γελοιοποιούν την αριστερά».
Ο κ. Μπίστης υποστήριξε πως «στόχος μας είναι να ανέβει ο σκληρός πυρήνας της πολιτικής, να αρχίσει η μάχη της πολιτικής και να τελειώσουν τα «πρωινάδικα». Σαν Νέα Αριστερά έχουμε ως σημαία τη φορολογία του πλούτου, τα ζητήματα στέγης και κλιματικής αλλαγής, τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας και λέμε «όχι» σε πολέμους και εξοπλισμούς, την ώρα, μάλιστα, που η Ευρώπη έχει γίνει υποκατάστατο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Περιμένουμε να δούμε τις σχετικές θέσεις των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα κόμμα πέντε μηνών που ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς να έχουμε τίποτα, παρά μόνο το καλύτερο δυναμικό που ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ο κόσμος γνωρίζει περισσότερο τα πρόσωπα κι όχι τη Νέα Αριστερά. Ο κ. Μητσοτάκης παρά τη φθορά που έχει, δεν έχει να αντιμετωπίσει ένα αντίπαλο δέος. Ερχόμαστε, λοιπόν, εμείς οι «μικροί», όπως μας αποκαλούν, αλλά έχουμε κάνει πολλά περισσότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που πηγαίνουν από εδώ κι από εκεί και λέμε τη γλώσσα της αλήθειας, για να κάνουμε τον κόσμο να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική. Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά δεν είναι να έρθει μία «κεντροαριστερή Νέα Δημοκρατία» στην εξουσία, αλλά μία δύναμη που θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός».

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ
Ο κ. Μπίστης ενημέρωσε, παράλληλα, ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Λάρισα, όπου και θα παρευρεθεί ο Αλέξης Χαρίτσης και θα συζητηθεί το «masterplan» που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση. «Θα απαντήσουμε αναλυτικά σε αυτές τις προχειρότητες που έφεραν» τόνισε. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίστης ήταν ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση της Νέας Αριστεράς Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο «Μετροπόλ», με κεντρικό θέμα τον οργανωτικό και πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass