«Φρουτέμπορος» εξαπάτησε παραγωγούς στην Ελασσόνα

* ΑΦΗΝΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ * ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 15:00

Ένας 53χρονος από τη Σπάρτη φέρεται, σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ως ο δράστης της απάτης σε βάρος παραγωγών, καρυδιών και αμυγδάλων από την Ελασσόνα, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2023 επικοινώνησε και με πλήθος ακόμα παραγωγών, περιοχών του Νομού Λάρισας, από τους οποίους αποπειράθηκε να αποσπάσει ποσότητες προϊόντων.

Ο 53χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», συστηνόταν ως φρουτέμπορος από την κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας χρησιμοποιώντας, μάλιστα, το επώνυμο υπαρκτού εμπόρου, με απώτερο σκοπό να γίνεται πιστευτός στα υποψήφια θύματά του, αφήνοντας τελικά απλήρωτους τους τόνους προϊόντων που παραλάμβανε μέσω παραγγελιών.
Μάλιστα, από την έρευνα στο σπίτι του στη Σπάρτη, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε και μια ατζέντα - σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις, στην οποία αναγράφονται στοιχεία των παθόντων, αλλά και στοιχεία άλλων παραγωγών του Νομού Λάρισας, οι οποίοι φθάνοντας στην αγορά του Ρέντη δεν πείστηκαν τελικά να παραδώσουν την παραγωγή στον άγνωστο οδηγό που, κατά την ΕΛ.ΑΣ., ήταν συνεργάτης του 53χρονου.
Ο δήθεν φρουτέμπορος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Ελασσόνας να διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο της Αθήνας, για να συλληφθεί τελικά από αστυνομικούς της Αθήνας, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα της απάτης.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ
Σύμφωνα με την έρευνα του Α.Τ. Ελασσόνας, ο 53χρονος για να γίνεται πιστευτός συστηνόταν με το επώνυμο πραγματικού φρουτεμπόρου από τη Σαλαμίνα και ζητούσε από τους παραγωγούς να αποστείλουν τα προϊόντα τους στην αγορά του Ρέντη, με το πρόσχημα ότι εκεί και κατά την παραλαβή θα τους αποπλήρωνε με πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Φθάνοντας στην Αθήνα, εμφανιζόταν ένας τρίτος που συστηνόταν ως ο οδηγός ο οποίος θα παραλάμβανε την παραγγελία, δηλώνοντας άγνοια για την εξόφληση και παραπέμποντας για το θέμα αυτό στον δήθεν φρουτέμπορο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κάποιοι παραγωγοί δεν πείστηκαν και δεν παρέδωσαν την παραγγελία. Αντίθετα, εξαπατήθηκε 40χρονος Ελασσονίτης, ο οποίος στις 27 Μαρτίου 2023 με τη μεταφορική εταιρεία παρέδωσε ποσότητα καρυδιών 1 τόνου και 100 κιλών, χάνοντας έτσι 6.215 ευρώ.
Όπως εξαπατήθηκε και 47χρονος κάτοικος Αταλάντης, ο οποίος απέστειλε, την 1η Μαρτίου 2023, με μεταφορική εταιρεία καρύδια ποσότητας 2 τόνων χάνοντας 5.650 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις 27 Μαρτίου 2023 παραλίγο να εξαπατηθεί ένας ακόμα κάτοικος Ελασσόνας, ο οποίος απέστειλε με μεταφορική εταιρεία αμύγδαλα ποσότητας 2,5 τόνων (αξίας 7.700 ευρώ) στην Αθήνα, αλλά δεν εμφανίστηκε κάποιος για να τα παραλάβει.
Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα στο σπίτι του δράστη στη Σπάρτη κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, 7 συσκευασίες καρτοκινητής τηλεφωνίας και η ατζέντα με τις χειρόγραφες σημειώσεις.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass