«Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου πάνω από τη Λάρισα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 110 ΠΜ από την Επιτροπή Ειρήνης

Δημοσίευση: 22 Απρ 2024 14:21

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και πορεία με κατεύθυνση την 1η Στρατιά πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της σπουδάζουσας νεολαίας, με αφορμή και την επέτειο της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης, στις 21 Απριλίου 1963. Kι όπως δήλωσαν οι διοργανωτές «φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση».

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δήμητρα Παπαστεργίου, η οποία εξέφρασε την ανησυχία των συμπολιτών από την παρουσία Νατοϊκού Στρατηγείου (και με drone) στην 110 Πτέρυγα Μάχης και του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου με την επιχείρηση «Ασπίδα» που εδρεύει στην πόλη μας, με αποτέλεσμα αυτή να έχει  καταστεί στόχος επίθεσης. «Είναι πολλά και επικίνδυνα τα σύννεφα πολέμου που μαζεύτηκαν πάνω από τη Λάρισα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η ανησυχία όλων αυξήθηκε από τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εγκαταστήσει θόλο πάνω από τη χώρα, στα πρότυπα του Ισραήλ. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση κάτι περιμένει και φοβάται. Την ώρα που αρκετά λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, πακτωλός χρημάτων δίνεται για Νατοϊκές δαπάνες. Όπως έχει ανακοινωθεί, η Ελλάδα είναι τρίτη χώρα σε αμυντικές δαπάνες (6,7 δις) , μετά την Πολωνία και τις ΗΠΑ. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα κοστίζει καθημερινά μισό εκατομμύριο! Όλα αυτά τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, για να υλοποιηθούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα η Ουκρανία συνεχίζει να ζητά χρήματα για τον πόλεμο με τη Ρωσία. Ακόμη ανησυχία προκαλούν οι διαπιστώσεις διακεκριμένων επιστημόνων ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι κρίσιμη και επικίνδυνη, καθώς θα αυξηθούν οι επιχειρήσεις για επέκταση χωρών στη διεθνής σκηνή. Γι’ αυτό, εδώ και τώρα να φύγουν από τη χώρα μας οι Νατοϊκές Βάσεις από τους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας. Εμείς επιθυμούμε όλοι οι λαοί του κόσμου να διατηρούν σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης και να συνεργάζονται σε θέματα πολιτισμού κι άλλα».
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας και εκπρόσωπος των σπουδαστών, ενώ αντιπολεμικό ποίημα απήγγειλε ο καλλιτέχνης Βασίλης Καρμίρης.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass