Ξεχειλίζει η αγανάκτηση στις Εργατικές Κατοικίες

* ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ * ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ * ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΝΛ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2024 13:46

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης. Σε μια δύσκολη μέρα χθες -από πλευράς καιρικών φαινομένων- οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών και συζήτησαν για τα ελλιπή μέτρα στήριξης, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. Εκ μέρους της Επιτροπής Πλημμυροπαθών, ο κ. Τάσος Τσιαπλές δήλωσε την αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, καταγγέλλοντας τόσο τον κρατικό μηχανισμό όσο και τις τοπικές αρχές για αδιαφορία. Οι πλημμυροπαθείς της Γιάννουλης ζητούν αποζημίωση στο 100%, αφού οι ζημιές που υπέστησαν τα ισόγεια διαμερίσματα και τα υπόγεια, με ό,τι υπήρχε μέσα αποθηκευμένο, είναι πενταπλάσιες, σε κόστος από 1.200 έως 6.600 ευρώ, αρωγή που έλαβαν οι πλημμυροπαθείς.

Μάλιστα, λόγω των πενιχρών αποζημιώσεων, από τα 300 περίπου ισόγεια διαμερίσματα, το 75% περίπου δεν κατοικούνται, αφού οι ιδιοκτήτες δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τον εξοπλισμό για να τα ξανακατοικήσουν ή φοβούνται ότι μπορεί να ξαναπνιγούν.
Εν τω μεταξύ, ο Τάσος Τσιαπλές αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ψηφίστηκε κατ’ πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η στήριξη με τρόφιμα στους πλημμυροπαθείς από το Κοινωνικό Παντοπωλείο με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. «Προφανώς μας θεωρούν βάρος. Την ίδια ώρα δεν έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους για αποκατάσταση των υποδομών, δρόμων, εισόδων πολυκατοικιών κ.ά. Παρά την κόπωση δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα στον δρόμο, στις κάλπες, παντού» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, το ΕΚΛ σε συνέχεια του αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΝΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), σύσκεψη συντονισμού για τη συνέχεια του αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση από τις φονικές πλημμύρες.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass