Συνέργεια για τον Θεσσαλικό Ολυμπο

*ΖΗΤΗΣΕ Η Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 15:51

Προγραμματισμένη συνάντηση στο πολιτικό της γραφείο στη Λάρισα, με αιρετούς, αλλά και κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας είχε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την ανάγκη γενικότερης αναβάθμισης της περιοχής, μέσα από τη βιώσιμη αξιοποίηση του Θεσσαλικού Ολύμπου, που θα επιτρέψει τη μετατροπή της ορεινής μειονεκτικότητάς της, σε παραγωγικό πλεονέκτημα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο.

Ειδικότερα, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τους προέδρους της Επαρχίας Ελασσόνας, του τοπικού Συμβουλίου Καρυάς Νίκο Κατσίβελο και Ευαγγελισμού Σπύρο Λιούρα, καθώς και με τους ενεργούς πολίτες της περιοχής Δήμο Δάσσιο και Γεώργιο Χατζή, με το σύνολο των παρισταμένων να συμφωνεί πως όλες οι σχετικές διαδικασίες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας πρέπει να επιταχυνθούν, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη πίεση προς το κεντρικό κράτος και τα αρμόδια υπουργεία.
Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Έχω επισημάνει πολλές φορές πως τώρα είναι η ώρα του Ολύμπου!
Σε ό,τι αφορά τον Θεσσαλικό Όλυμπο, η αξιοποίησή του είναι αυτονόητη ως παγκόσμια απαίτηση, αφού το μυθικό βουνό μας διαθέτει εφάμιλλο, όσο και ισχυρό brand name με τα κλασσικά μνημεία της Ελλάδας και τους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς της, άλλων περιοχών.
Η ολοκληρωμένη διασύνδεση και δικτύωση του Θεσσαλικού και Πιερικού Ολύμπου σε ένα ‘’όλο’’, σε ένα ενιαίο σύνολο, είναι αδήριτη ανάγκη. Και αυτό μπορεί να γίνει με την προστιθέμενη αξία που θα προσέφερε στην περιοχή, η λειτουργία συγκεκριμένων δομών όπως ενός Μυθολογικού Πάρκου (ήδη εδώ και χρόνια έχει επίσημα μελετηθεί και απαιτείται η επικαιροποίησή του) καθώς και η δημιουργία υποστηρικτών υποδομών του. Ήδη, έχω συζητήσει επανειλημμένα με το Δήμο Ελασσόνας και τη Δημοτική αρχή για το θέμα, με τους τοπικούς φορείς της Ελασσόνας, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθώς και με πολίτες του νομού.
Απαιτείται άμεσα σύγχρονος επανασχεδιασμός, επικαιροποίηση των μελετών, οδικός χάρτης εφαρμογής με όλες τις παρεμβάσεις, τις πηγές χρηματοδότησης και τα οφέλη που θα απολαύσουν όλοι οι κάτοικοι της Ελασσόνας και του νομού, από την οικονομική, αναπτυξιακή, τουριστική, κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και παραγωγική αναγέννηση της περιοχής.
Και βέβαια, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο ανεκτίμητο φυσικό περιβάλλον, την τοπική χλωρίδα και πανίδα, που δεν πρέπει να διαταραχθούν, αλλά αντιθέτως να προστατευθούν, να προβληθούν και να βελτιωθούν, γιατί βλέπουμε τι συμβαίνει π.χ. στις Κυκλάδες, όπου ο τουρισμός ‘’με κάθε τίμημα’’ κινδυνεύει να διαταράξει ριζικά και δια παντός τη γραφικότητα των νησιών μας.
 Συνέργειες τώρα, λοιπόν, μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων, τοπικής κοινωνίας, αιρετών και βουλευτών, ανεξαρτήτως ‘’χρώματος και κόμματος’’, για να μετατρέψουμε τον Τόπο μας, σε κάτι που θα μας κάνει ακόμη πιο περήφανους απ’ ό,τι είμαστε τώρα…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass