Αγώνας δρόμου για το ψήσιμο της Κυριακής

ΣΟΥΒΛΕΣ, ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2024 17:20

Πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα και οι περισσότεροι έχουν προβεί στον έλεγχο όλων εκείνων που αποτελούν τα απαραίτητα αντικείμενα για ένα καλό ψήσιμο του αρνιού ή του κατσικιού.

Ψησταριές, σούβλες, μοτέρ για το ψήσιμο, δίχαλα για το δέσιμο και φυσικά κάρβουνα είναι μερικά από αυτά. Όσοι είδαν ότι τους έλειπε κάτι από την περσινή σεζόν έσπευσαν να τα προμηθευτούν.
Οι επαγγελματίες σημειώνουν στην «Ε» πως όσο περνούν οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας τόσο αυξάνεται και η κίνηση της πελατείας. Ο κόσμος, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, έκανε μια έρευνα αγοράς με σκοπό να κάνει την καλύτερη επιλογή για εκείνον με την καλύτερη δυνατή τιμή. Η ακρίβεια άλλωστε που έχει κάνει την εμφάνισή της με ισοπεδωτικό τρόπο σε όλη την κοινωνία, έχει κάνει τον κόσμο να ψάχνει καλά πριν τις οποιεσδήποτε αγορές.
Στις σούβλες υπάρχουν οι μασίφ μονοκόμματες ή σπαστές. Οι τιμές αρχίζουν από τα 20 ευρώ και φτάνουν και στα 35 ευρώ. Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, παλιότερα κυκλοφορούσαν και οι ελαφρού τύπου, αλλά πλέον τις αποφεύγουν οι επαγγελματίες λόγω μικρής αντοχής. Οι περισσότεροι παίρνουν τις μασίφ, γεμάτες σίδερο δηλαδή.
Στα μοτέρ υπάρχουν οι κατηγορίες για το ψήσιμο του κοκορετσιού που αρχίζουν από 20 και φτάνουν τα 30 ευρώ, ενώ πιο ακριβά είναι αυτά για το γύρισμα του αρνιού που ξεκινούν από 30 και φτάνουν έως και τα 50. Δίχαλα, σχοινί, σύρμα είναι επίσης απαραίτητα για τη διαδικασία.
Στις ψησταριές οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος και τις θέσεις που υπάρχουν για τα αρνιά. Υπάρχουν οι μονές που χωρίζονται σε σταθερές και συρόμενες. Τύπου γαλβανιζέ στοιχίζουν περίπου στα 80 ευρώ, ενώ οι διπλές είναι περίπου στα 100 ευρώ. Στο διαδίκτυο ωστόσο υπάρχουν και φτηνότερες επιλογές.
Τα κάρβουνα τώρα, όπως ανέφερε και ο κ. Γίτσης στην «Ε» σε προ ημερών σχετικό ρεπορτάζ, κοστίζουν από 1,20 έως και 1,80 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν τι αγοράζουν, γιατί μπορούν να βρουν φθηνό κάρβουνο σε σούπερ μάρκετ, αλλά αμφιβόλου ποιότητας.
Επίσης, θα πρέπει να προσέξουν τις παραπλανητικές ετικέτες. Δηλαδή παρατηρήθηκε να πουλιέται κιβώτιο με κάρβουνα στο οποίο είναι έντονα γραμμένο το νούμερο 10, αλλά με μικρά γράμματα τα λίτρα! Δηλαδή ο καταναλωτής μπορεί να ξεγελαστεί ότι αγοράζει δέκα κιλά κάρβουνο, ενώ στην πραγματικότητα είναι 6,5 κιλά κάρβουνα. Τα δέκα κιλά μπριγκέτες πωλούνται από 16 έως και 18 ευρώ περίπου.
Τέλος επειδή όμως για όλους δεν είναι εύκολη διαδικασία το ψήσιμο του αρνιού, κάποιοι θέλουν να την αποφύγουν αν μπορούν.
Γι’ αυτό και ψάχνουν να δώσουν το αρνί σε κάποιο κατάστημα για ψήσιμο. Όμως στη φετινή χρονιά παρατηρείται το φαινόμενο να μην ψήνουν πολλά καταστήματα, χρειάζεται μεγάλη έρευνα αγοράς για την… εύρεση ψήστη.
Ως μια καλή λύση πάλι επιλέγεται από πολλούς ο φούρνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass