Προσκλητήριο για την απεργία της 21ης Μαΐου

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ *ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2024 15:40

Νέα 24ωρη πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της κυβέρνησης» ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λάρισας σύσκεψη των Σωματείων του Δημοσίου ν. Λάρισας, με πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Γραμματείας τoυ Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας.
Παρών στη σύσκεψη κλιμάκιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποτελούμενο από τον προεδρεύοντα της Ε.Ε. Β. Πολυμερόπουλο και τα μέλη της Π. Βαϊνά, Α. Αντωνόπουλο, καθώς και από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου Γ. Γεωργακόπουλο, Σπ. Μαρίνη, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ενημέρωση. «Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση» ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκαν στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, που είναι το παρακάτω:
* Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
* Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
* Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς.
* Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17.
* Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
* Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
* Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
* Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
«Οι βασικοί άξονες της κινητοποίησης είναι να σταματήσει η υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών με συμβασιούχους (αυτή τη στιγμή στον χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας κυμαίνονται στο 30%), να σταματήσουν να παίρνουνε μπόνους οι λίγοι και εκλεκτοί, όπως και οι απευθείας αναθέσεις στους εργολάβους.
Ζητούμε μισθούς αξιοπρέπειας. Συνεχίζουν να μας χορηγούν δάνεια με υπέρογκους τόκους 4,5 έως 6%, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι θα αποπληρωθούν αυτά, αφού προβλέπονται παρακρατήσεις από τους μισθούς μας. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι παγωμένοι από το 2009 και η πρόσφατη που έγινε αρχές του 2024 ψαλιδίστηκε από το κύμα ακρίβειας. Έχουμε τους πιο χαμηλούς από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Στο επίκεντρο του αγώνα πρέπει να βρεθούν οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Η κοινωνία πρέπει να συστρατευτεί σε έναν ενιαίο αγώνα για να σταματήσουν εγκλήματα όπως αυτά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ή αυταρχικές πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση του νερού, με αφορμή και όσα έγιναν στη Θεσσαλία με τις πλημμύρες. Η κοινωνία πρέπει να μας στηρίξει σε αυτόν τον αγώνα. Η κυβέρνηση βλέποντας ότι δεν υπάρχει αξιόλογη πίεση από την αντιπολίτευση συμπεριφέρεται αλαζονικά. Μέσα από τους αγώνες, τα σωματεία και θα συνδικάτα μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική» κατέληξαν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
Επιπλέον η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε «τη στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) στις 16 Μαΐου 2024. Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες».
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Λάρισας Μιχάλης Τζιατζιάς, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 11:00 το πρωί, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να επαναληφθεί η μαζική συμμετοχή που σημειώθηκε και στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass