Στη Λάρισα Νίκ. Ανδρουλάκης και Ευρωπαίοι σοσιαλιστές

* ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2024 13:10

Ο παλμός του αγώνα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στην Ελλάδα χτυπά στη Θεσσαλία.

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 19.30 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκολας Σμιτ δίνουν το στίγμα των ευρωεκλογών από τη Λάρισα, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στον πεζόδρομο του Αρχαίου Θεάτρου (οδός Παπαναστασίου).
Το ΠΑΣΟΚ δίνει τον αγώνα του με σοβαρότητα, αγωνία και σεβασμό στη Θεσσαλία, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την Ελλάδα δεν επιλέχθηκε τυχαία να γίνει εδώ, στη Λάρισα, στη Θεσσαλία.
Αναφερόμενες στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι Νομαρχιακές Επιτροπές Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν τα εξής: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την καταστροφή του 2023 στη Θεσσαλία:
* Δεν έχει ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης υποδομών, ενώ πήρε τις αρμοδιότητες από την Περιφέρεια, υποβαθμίζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και υποσκάπτοντας τη γενικότερη προοπτική του τόπου.
* Είχε ως μόνη προτεραιότητα να δημιουργήσει τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, υπό μορφή ανώνυμης εταιρείας. Σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να οδηγήσει το νερό, τον φυσικό κοινό μας πλούτο, στα χέρια ιδιωτών. Παράλληλα, δεν τοποθέτησε εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αρχής ούτε καν στη Διοίκηση του Οργανισμού.
* Φέρνει στον τόπο μας την ολλανδική εταιρεία, τους δήθεν ειδικούς, που σύμφωνα με τους ίδιους έχουν στόχο να μεσιτεύσουν την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας, ενώ οι ίδιοι θα υποδείξουν τι θα παράγεται, λες και δεν ξέρουν από αιώνες οι Θεσσαλοί ή δεν έχουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να τους συμβουλεύσει. Προτείνουν χωρίς ντροπή οι «ειδικοί» συνεργάτες της ομάδας του Μαξίμου μοντέλο ανάπτυξης, όπως της Καμπότζης, της Μοζαμβίκης και της Νιγηρίας, με μίσθωση τεράστιων εκτάσεων γης στους ίδιους, λες και δεν ξέρουν ότι τα τσιφλίκια στη Θεσσαλία καταργήθηκαν έναν αιώνα πριν.
* Δεν έχει αποζημιώσει στο σύνολό τους τους πληγέντες κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες, ενώ τα χρέη τους τρέχουν κανονικά και σπίτια πλημμυρόπληκτων Θεσσαλών βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Δεν έχει αποζημιώσει εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την ένταση της φτωχοποίησης στη Θεσσαλία, που ήδη επιβαρύνεται από το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας στη χώρα.
* Δεν έχει ξεκινήσει έργα αποκατάστασης στο μοναδικό λιμάνι της Θεσσαλίας, αυτό του Βόλου, με αποτέλεσμα δεκάδες κρουαζιερόπλοια να ακυρώνουν τον ελλιμενισμό τους και να χάνονται εισροές από εκατοντάδες τουρίστες από την Καλαμπάκα μέχρι το Πήλιο και από τη λίμνη Πλαστήρα μέχρι τον Όλυμπο.
* Αποδομεί συστηματικά κρίσιμους φορείς, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που μπήκε σε ευρωπαϊκή επιτήρηση – για πρώτη φορά στην ιστορία για ευρωπαϊκό οργανισμό που κατανέμει ευρωπαϊκά κονδύλια. Λίγες μέρες μετά παραιτείται ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με σοβαρές καταγγελίες έναντι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δεν μπορεί να τηρήσει ούτε το δικό του Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πολλαπλώς οι παραγωγοί και ειδικά οι κατεστραμμένοι Θεσσαλοί.Ταυτόχρονα, η υποτιθέμενη Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται μόνο σε καλοσκηνοθετημένα σκηνικά προβολής του αρχηγού της, χωρίς να παρουσιάζει μία πρόταση για τη Θεσσαλία, παρότι έχει γίνει πείραμα των μεγάλων συμφερόντων με τους Θεσσαλούς πειραματόζωα, ρίχνοντας διαρκώς «νερό στον μύλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη που παραλίγο θα είχε κάνει υπουργό τον κύριο Κασσελάκη» καταλήγουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass