Κατεδαφιστέα δύο κτίρια στην Κραννώνος

* ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2024 13:25

Δύο χαρακτηριστικά κτίρια που βρίσκονται επί της οδού Κραννώνος κρίθηκαν με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων πως πρέπει να κατεδαφιστούν λόγω επικινδυνότητας και ίσως αυτό αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στη διάνοιξη του δρόμου, καθώς βρίσκονται σε καίριο σημείο για την εξέλιξη των έργων του εσωτερικού δακτυλίου.

Σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας από υπάλληλο του Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών του Δήμου Λαρισαίων, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, διαπιστώθηκαν στις κατοικίες που είναι μη κατοικήσιμες μια σειρά από προβλήματα και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να γκρεμιστούν. Στο ένα κτίσμα διαπιστώθηκε πως μεγάλο τμήμα της στέγης έχει βυθιστεί και άλλο τμήμα έχει καταρρεύσει. Επίσης, πως το προστέγασμα επί της όψης έχει καταρρεύσει, παρασύροντας και τμήμα της τοιχοποιίας πάνω από αυτό.
Σημειώνεται, ακόμα, πως είναι σε κατάσταση αποδιοργάνωσης με περαιτέρω κίνδυνο την πρόκληση ατυχημάτων από πτώση δομικών υλικών.
Για το δεύτερο κτίσμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση πως οι εσωτερικοί τοίχοι έχουν καταρρεύσει ή είναι σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και το μεγαλύτερο τμήμα της στέγης έχει καταρρεύσει.
Έτσι, κρίνονται τα κτίσματα επικίνδυνα από στατικής και δομικής άποψης και πρέπει ως μέτρο ασφαλείας για την αποτροπή του κινδύνου να κατεδαφιστούν, να απομακρυνθούν τα υλικά της καθαίρεσης και αμέσως μετά να περιφραχθούν τα οικόπεδα με πασσάλους και συρματόπλεγμα.
Οι συγκεκριμένες εργασίες πρέπει να εκτελεστούν με την επίβλεψη υπεύθυνου τεχνικού μέσα σε προθεσμία τριανταπέντε ημερών από τη νόμιμη κοινοποίηση της παρούσας, όπως αναφέρονται στις εκθέσεις, ενώ κατά των εκθέσεων επιτρέπονται ενστάσεις που πρέπει να υποβληθούν εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίησή της. Πάντως, η εικόνα των δύο κτισμάτων είναι αυτήν που εμφανίζεται στις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει η «Ε». Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ήδη τοποθετήσει σχετική πινακίδα στο ένα κτίσμα, ενώ και στα δύο υπάρχει πλαστική περίφραξη για να μην πλησιάζουν οι πεζοί, εξαιτίας των κινδύνων.
Η εν λόγω εξέλιξη ενδεχομένως να αποτελέσει και ένα επιπλέον βήμα για την εξέλιξη του έργου της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου στη Λάρισα, που περιλαμβάνει την ανακατασκευή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και την ανακατασκευή και διάνοιξη της οδού Τάκη Τσόγκα, ύψους 11,7 εκατ. ευρώ.
Ως γνωστόν, ο εσωτερικός δακτύλιος της Λάρισας περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου – Γεωργιάδου – Τάκη Τσιόγκα – Λαγού, ενώ το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή του μεγαλύτερου τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου και την ανακατασκευή της οδού Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας), από τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου μέχρι τη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών, καθώς και τη διάνοιξή της από τη γέφυρα Ναϊάδων μέχρι τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ, με παρεμβάσεις και στην οδό Κραννώνος. Το εν λόγω ζήτημα με τα κτίσματα είναι αρκετά παλιό και είχε απασχολήσει και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία προσπαθούσε να βρει λύση (στο θέμα των αποζημιώσεων), τόσο με δικαστικό όσο με εξωδικαστικό τρόπο, όχι μόνο για τα δύο κτίρια, αλλά και για ένα τρίτο, που είναι νεότερο σε έτος κατασκευής.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass